DAÜ AKSA’YA MI?!

“DAÜ elimizden kayıp gidebilir” diyen Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun sözleri endişe yarattı. Üniversitenin AKSA’ya satılacağı konuşulurken Çavuşoğlu’nun şikayet ettiği Toplu İş Sözleşmesinde (TİS) imzası olduğu ortaya çıktı.

BAKAN İMZASINI UNUTTU
Çavuşoğlu, okulun mali durumunun bu hale gelmesinin sebebi olarak 2005’ten beri imzalanan TİS’leri ve profesörlerin yüksek maliyetlerini gösterdi. Yönetimin ve sendikaların adım atmasını isteyen Çavuşoğlu, önlem alınırsa DAÜ’ye son kez yardım edeceğini belirtti. Bugün Kıbrıs’ın ulaştığı belgede Çavuşoğlu’nun 2022’de imzalanan TİS’te imzası olduğu görüldü.

HOŞKARA: MAAŞLAR ARTMADI
DAÜ-SEN Başkanı Ercan Hoşkara, gazetemize yaptığı açıklamada DAÜ’nün AKSA’ya satılacağı yönünde bir bilgisi olmadığını söyledi. Hoşkara, “DAÜ’nün mali sorunları var ve nedenini de çözümünü de hükümet de, bakan da, biz de biliyoruz. DAÜ’de maaşlar yükselmedi, gelirler azaldı, yükseköğretim ucuzladı ve bu tüm sektörü topyekûn tehdit ediyor” dedi.

BAKANLAR KURULU KARARI
Hoşkara, “Bakan sorunu biliyor ama tek bir noktayı vurgulamaya çalışıyor. Üstelik TİS’te imzası var. Ondan habersiz bir şey yapıldı da maaşlar yükseldi diye bir şey yok. Bakan, profesör sayısından şikayet ediyor ama kadro sayılarının artırılması da ancak Bakanlar Kurulu kararı ile mümkün” dedi.

“BİRLİKTE ÇABA GÖSTERMELİYİZ”
Hoşkara, sendika olarak bir çalışma içinde olduklarını, hükümetin de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Hoşkara, “Paydaşları suçlamak ve çalışanları hedef haline getirmek yerine sorunun çözümü için samimiyetle çaba gösterilmeli. Biz böyle yapıyoruz ve beklentimiz de bu yönde” dedi.

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi