El-Sen toplumun geleceğini ipotek altına alacak anlaşmalara karşı halkı mücadeleye çağırdı

El-Sen'den yapılan açıklamada, sendikanın toplum yararına, daha ucuza elektrik kullanımı ve arz güvenliğinin sağlanması adına çalışmalar yaptığı sırada hükümetin geleceği ipotek altına alacak ve daha pahalıya elektrik alınmasına yol açacak bir anlaşma için ısrarcı olduğunu ifade edildi.

HABER MERKEZİ

El-Sen Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu, sendikanın elektrik ile ilgili teknik çalışma başlattığı dönemde hükümetin, yetkilerini aşan bir şekilde ve topluma zarar vereceği açıkça ortada olan bir antlaşmayı dayatmaya çalıştığını söyledi. Tuğcu, hükümetin toplumun geleceğini ipotek altına alacak ve daha pahalıya elektrik alınmasına yol açacak bir anlaşmanın imzalanmasını kabul etmeyeceklerini bir kez daha dile getirdiği açıklamasında, halkı mücadeleye destek vermeye çağırdı.

Tuğcu’nun açıklaması şöyle:

“Sendikamızın aksi yöndeki tüm çağrılarına ve konuyla ilgili olarak sırası ile Cumhurbaşkanı, Başbakan, Kıb-Tek Yönetim Kurulu ve Kıb-Tek Genel Müdürü’nden görüşme talep etmemize rağmen AKSA ile toplumun geleceğini ipotek altına alacak ve daha pahalıya elektrik alınmasına yol açacak bir anlaşmanın imzalanmasını kabul etmeme kararlılığımız sürmektedir.

Tüm argümanlar ortaya konmadan, kablo ile getirilmesi istenen elektriğin fizibilite raporu ortada yokken, AKSA ile kapasite artırımlı, 15 yıllığına alım garantili bir anlaşma imzalanmaya çalışılmasını El-Sen olarak asla kabul etmiyoruz.

El-Sen, tüm bu konularla ilgili teknik çalışma başlatmışken, toplum yararına, insanımızın daha ucuza elektrik alabilmesi ve arz güvenliğinin sağlanması adına çalışmalar yaparken, bizi yönettiğini zanneden sözde Hükümet yetkililerinin, yetkilerini aşan bir şekilde ve topluma zarar vereceği açıkça ortada olan bir antlaşmayı dayatmaya çalışmaktadır.

Buna izin vermeyecek ve bedeli ne olurda olsun buna karşı direneceğiz. Bu süreçte toplumun bu mücadeleye desteği büyük önem taşımakta olduğundan biz toplumumuzu El-Sen’in yanında, sokaklarda olmaya davet ediyoruz.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi