KIBRIS İÇİN BAĞIŞLA

Kuzeyden ve güneyden 21 örgüt Mersinlik’teki yangının yaralarını birlikte sarmak için bağış kampanyası düzenliyor.

Emine Yüksel

Yaşanan ekolojik ve insani felakete karşı kuzeyden ve güneyden bir araya gelen 21 oluşum ekolojik toparlanmayı desteklemek için bağış toplama etkinliği düzenliyor. Örgütler adına Bugün Kıbrıs’a konuşan Berk Tansel, geçen yıl güneyde yaşanan benzer bir yangın felaketinde aynı amaç için bir araya gelen örgütlerin şimdi de Mersinlik bölgesi için bir araya geldiğini söyledi.

Berk Tansel, bağış toplama etkinliğinin, böylesine yıkıcı bir olayın ekolojik toparlanmasını desteklenmesini amaçladığını belirtti. Doğal hayatın, ağaçların ve ekolojik sistemin yeniden hayat bulması için ellerinden gelenei yapacaklarını söyleyen Tansel, “ağaç dikmeyi ve çevre gruplarıyla birlikte çalışmayı umuyoruz.” ifadelerini kullandı. Etkinlik detayları için örgütlerin oluşturduğu web sitesini ziyaret edebileceğini kaydeden Tansel, toplanan fonların şeffaf bir şekilde paylaşılacağını da dile getirdi.

Etkinliğe katkı koyan oluşumlar ise şöyle: Famagusta Avenue Garage, Cypriot Chaos, Birlikte_mazi , Love our Cyprus, Unite Cyprus Now, The Cypriot Story, Queer Collective Cyprus, Avli, Bicommunal network CYP youth, HADE, Louroujina Memes, Angoni Cyprus, All in Cyprus, Cypriotess_in_distress, Youth Community Club (YCC), Green Mahalla, Vicinus, Bubble Out, EU Cypriot Students (EUCS), Queer Cyprus, GD4C – Green Deal for Cyprus.

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi