TÜRKİYE KUZEY KIBRIS’I ZATEN İLHAK ETTİ

Türkiye’nin önemli aydınlarından Prof. Dr. Ahmet İnsel, Bugün Kıbrıs’a yaptığı açıklamada Türkiye’deki çoğunluğun kafasında Kuzey Kıbrıs’ın ilhak edildiğini ve zaten öyle de davrandıklarını belirtti.

HABER MERKEZİ

TÜRKİYE’NİN AYRILMAZ PARÇASI
“Türkiye’de Kıbrıs Sorunun çözülmemesini isteyen bir çoğunluk var. Türkiye, Kuzey Kıbrıs’ı kağıt üstünde ilhak etmemiş gibi gözüküyor ama aslında Türkiye’deki çoğunluğun kafasında Kuzey Kıbrıs Türkiye’nin ayrılmaz parçasıdır bundan sonra. Yani ilhak etmiş gibi algılıyorlar ve zaten öyle de davranıyorlar. İlhak etmeden ilhak etmiş olma gibi bir durumu Türkiye’deki çoğunluk kabul ediyor maalesef.”

KIBRIS SORUNU ASKIDA KALACAK
“Kıbrıs Sorunu uzun dönem daha askıda sorun olarak devam edecek gibi duruyor. Tarafların aslında belki gizli çıkarları, emelleri sorunun bu şekilde çözülmemiş, dondurulmuş halde devam etmesini gerektiriyor. Güney Kıbrıs’ta da Kıbrıslı Türklerle eşit yurttaşlık konumunda federasyonda yer almayı kabul edecek çoğunluk yok. Kuzeyde de bunun dinamiğini oluşturmak zor gözüküyor. Sorunlar çoğunluğun el uzatmasıyla çözülür.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi