Hayvan üreticileri Meclis önünden Başbakanlığa hareket etti

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği'nin eyleminde ilk durak Meclis oldu. Eylemciler burada yapılan açıklamanın ardından Başbakanlığa doğru hareket etti.

Bugün Kıbrıs

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, Lefkoşa’da süresiz araçlı eylem yapıyor.

Mağusa bölgesinden gelen üreticiler Hamitköy Çemberi’nde, Güzelyurt bölgesinden gelen üreticiler ise Gönyeli Çemberi’nde toplanarak Lefkoşa’ya girdi.

Hayvan üreticileri traktörler ve iş araçlarıyla ilk olarak Meclis önüne geldi. Burada kısa bir açıklama yapan Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, hayvan üreticilerinin Kıbrıs Türk halkının sesi olmaya geldiğini söyledi.

Donmuş kıyma getirmek yerine hayvan üreticilerinin maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğine dikkat çeken Naimoğulları, Tarım Bakanı Hüseyin Çavuş Kelle’nin de Başkanlıktaki Ünal Üstel’e teslim olduğunu kaydetti. Üstel’in kurultay hesaplarıyla, ‘halka ucuz et yedirme’ derdine düştüğünü dile getiren Naimoğulları, “Üretici ne olacak?” diye sordu.

Naimoğulları’nın konuşmasının ardından Meclis kapısını zorlayan eylemciler, kapının kırılmasıyla Meclis bahçesine girdi. “Bu bir uyarıdır” diyen eylemciler polisle çatışmadan Meclis önünden ayrılarak Başbakanlığa yöneldi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi