Reuters: İsrailli yetkili, İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin ölümüyle Tel Aviv’in bir ilgisi olmadığını söyledi

Reuters'a konuşan İsrailli bir yetkili, kazada Tel Aviv'in rolü olmadığını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan, geçirdikleri helikopter kazasında hayatlarını kaybetti. Reuters’a konuşan İsrailli bir yetkili, kazada Tel Aviv’in rolü olmadığını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Emirabdullahiyan’ın geçirdikleri helikopter kazası sonrası hayatlarını kaybetmeleri beraberinde suikast iddialarını da getirmişti. İsrailli bir yetkili konuya ilişkin açıklamada bulundu.

İsrailli bir yetkili Reuters’a yaptığı açıklamada, İsrail’in Reisi’nin ölümüyle ilgisi olmadığını söyledi.

İRAN VE İSRAİL ARASINDAKİ GERİLİM ÜST DÜZEYDE
7 Ekim’de İsrail ile Hamas arasında başlayan savaş, Tel Aviv ile Tahran arasındaki ilişkileri de gerdi. Gerilim en üst düzeye çıkarken geçen ay İsrail, İran’ın Suriye’nin başkenti Şam’daki büyükelçilik konutuna saldırı düzenledi. İran’ın saldırıya misillemesi ise hava saldırısıyla oldu.

İran, nisan ayında Şam’daki konsolosluklarına gerçekleştirilen saldırıya karşılık olarak İsrail’e karşı saldırı düzenledi. Tahran, İsrail’e yüzlerce füze ve insansız hava aracı gönderirken, İsrail ABD ve Britanya gibi müttefiklerinin de desteğiyle çoğunu topraklarına ulaşmadan düşürmeyi başardı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi