Sucuoğlu: Tatar’ın verdiği karar UBP’nin ne kadar demokratik bir parti olduğunun göstergesidir

UBP PM toplantısı sonrası açıklama yapan Faiz Sucuoğlu, Ersin Tatar'ın bakan değişikliğini onaylamayıp hükümetin istifasını kabul etmesini "demokrasi göstergesi" olarak değerlendirdi.

HABER MERKEZİ

Ulusal Birlik Partisi Başkanı Faiz Sucuoğlu, PM toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Ulusal Birlik Partisi’nin demokratik bir parti olduğunu, partideki herkesin olumlu veya olumsuz görüşlerini dile getirebileceğini, bu çerçevede Ersin Tatar’ın verdiği karara saygı duyduğunu belirtti.

Sucuoğlu gazetecilerin sorduğu bir soru üzerine, “Ersin Tatar’ın, Sunat Atun’u görevden alan kararı imzalamak yerine hükümetin istifasını imzalaması kararına şaşırmadım desem yalan olur. Tatar bizim partimizden çıkan bir dava arkadaşımızdır, kararına saygı duyuyoruz. UBP herkesin düşüncesini söyleyebileceği bir partidir. Bu karar gerçekten demokrasinin zenginliğinin hangi boyutta olduğunu gösteriyor. Her koşulda kendisine sahip çıkacağız, arkasında duracağız.” dedi.

Sucuoğlu ayrıca, iki saat süren toplantı sonucunda Parti Meclisi’nin hükümeti kurma yetkisini oy birliği ile kendisine verdiğini, yarın Genel Sekreter Oğuzhan Hasipoğlu ile Cumhurbaşkanlığındaki görüşmeye gideceklerini söyledi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi