BÖYLE HUKUK DEVLETİ OLMAZ

UBP-DP-YDP Hükümeti dün Meclis’te Anayasaya aykırı olduğunu bile bile belediye seçimlerini 27 Kasım’a erteleyecek olan karar için el kaldırdı. Başbakan Faiz Sucuoğlu, “Evet, oyçokluğu ile Anayasayı ihlal ediyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ

İHLAL EDENE YAPTIRIM YOK
Bugün Kıbrıs’a konuşan Anayasa hukukçuları kararı değerlendirdi. Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, 2020 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de ertelendiğini ve emsal teşkil edeceğini söyledi. Esendağlı, “Anayasayı uygulamakla yükümlü olanların Anayasayı ihlal edeceği düşünülmediği için bunlara bir yaptırım koyulmamış. Bu yerlere de hukuk devleti denmez” dedi.

BİLE BİLE İHLAL EDİLİYOR
Avukat Ezer Özsoy, “Getirilen yasal düzenlemenin Anayasaya aykırı olduğunu Başbakan kendisini de biliyor ama ihlal ediyor, bu üzücüdür” dedi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin pandemi nedeniyle ertelendiğini ve oybirliği ile alınan bir karar olduğunu belirten Özsoy, itirazı olan partilerin mahkemeye giderek kararın iptalini sağlayabileceğini söyledi.

BAŞBAKANINKİ KÖTÜ BİR İFADE
Avukat Feyzi Hansel ise süre olarak Anayasa Mahkemesi’nin o tarihe kadar böyle bir konuyu değerlendiremeyeceğini düşündüğünü ifade ederek, “Başbakanın yaklaşımı doğru değil. Bunlar üzücü şeyler. Başbakanınki kötü bir ifadededir” dedi. Hansel, ayrıca belediye sayısının azaltılması konusunda “Ya erken yapılacaktı ya da bir sonraki dönem yürürlüğe girmeliydi” yorumunu yaptı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi