Gezi Davası: İş insanı Kavala’nın tutukluluğuna devam kararı

İstanbul'da 2013'te gerçekleşen Gezi Parkı eylemleri ile ilgili 24 Haziran 2019'da görülmeye başlayan ve içlerinde iş insanı Osman Kavala ve gazeteci Can Dündar'ın da olduğu 17 sanıklı davada Kavala'nın tutukluluğuna devam kararı verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, usule ve tahliye talebine ilişkin talepler ile savcının esasa ilişkin görüşünün alınmasının ardından ara karar açıklandı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Osman Kavala’nın bu halinin devamına hükmetti.

Sanık avukatlarına mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için son kez süre veren mahkeme, duruşmayı nihai kararını açıklamak üzere 22 Nisan, saat 10.00’a erteledi.

Kavala, “adil yargılamaya inancı kalmadığı”nı belirterek daha önceki dört duruşmaya katılmamıştı.

İş insanı Kavala, Yargıtayın bozma kararının ardından 5’incisi bugün görülen duruşmaya cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) katılarak yeniden savunma yaptı.

Savunma yapan Kavala’nın avukatı, müvekkilinin beraatini talep ederken mahkeme, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Davada nihai kararın verilmesi bekleniyordu
657 sayfalık iddianamede ikisi tutuklu 16 sanık için ayrı ayrı 606 yıldan 2 bin 970 yıla kadar hapis istenirken İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen şubat ayındaki son duruşmada Osman Kavala’nın tutukluluk halinin devamına karar verilmişti.

Sanık ve avukatların son savunmalarını yapacakları davada savcılık makamı sunduğu mütalaasında tutuklu Kavala ve Ayşe Mücella Yapıcı için ağırlaştırılmış müebbet hapis, geri kalan 15 sanıktan 6’sı için ise 20’şer yıla kadar hapis isteminde bulundu.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi