Harup alımları hızla başladı, top hükümette!

EZKOOP Başkanı Hürrem Tulga, harup alımlarının başladığını belirterek, hükümetin teşvik fiyatını bir an önce açıklaması gerektiğini vurguladı. Tulga, harup ürününe yönelik depolama ve işleme politikalarının eksikliğine dikkat çekerek, üreticilerin dayanışma içinde hareket etmeye devam edeceklerini söyledi.

Bugün Kıbrıs

İskele-Karpaz ilçesinde harup alımları başladı. Büyükkonuk Zeytin Üreticileri Tarım Kooperatifi (ZeytinKOOP) üyesi üreticiler, hasat ettikleri harup ürünlerini Boğaz Harup Fabrikası’na teslim ediyor. Binboğa Yem Fabrikası ile yapılan protokol çerçevesinde her üreticiden tek tek tartılarak teslim alınan harup ürünü, denetimden geçirildikten sonra depolanıyor.

EZKOOP Başkanı Hürrem Tulga, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, üreticilerin ortak kararıyla harup ürününün ZeytinKOOP tarafından tutanak karşılığı alındığını ve depolandığını duyurdu. Tulga, alımların İskele Boğaz Harup Fabrikası’nda denetimli bir şekilde tartılarak yapıldığını ve şimdi sıranın hükümette olduğunu belirtti. Her yıl olduğu gibi hükümetin harup ürünü için teşvik fiyatını belirlemesi gerektiğini vurgulayan Tulga, iç ve dış pazar arayışlarının devam ettiğini, borsa fiyatlarına ve hükümetin açıklayacağı teşvik fiyatına bağlı olarak toplam fiyatın ortaya çıkacağını ifade etti.

Son olarak, harup ürününün depolanması, ayrıştırılması, işlenmesi ve ürün çeşitlendirilmesi konusunda bugüne kadar bir politika ortaya konmadığını belirten Tulga, harup ağacının, bu ülkenin önemli bir ağaç ve orman varlığı olduğunu hatırlattı. Tulga, üreticilerin dayanışma ve birlikte hareketle bu değere sahip çıkacaklarının altını çizdi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****