ANKARA’NIN DİPLOMATİK ÇELİŞKİLERİ SÜRÜYOR

İçeride ve dışarıda normalleşmeye çalışan Türkiye’de, “Katil Esed, Sayın Esad”, “Darbeci Sisi, Değerli Kardeşim” oldu ancak Erdoğan’ın, Akıncı nefreti bitmedi.

Bugün Kıbrıs

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’ndan önce 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ı ziyaret etti ancak Kıbrıslı Türklerin, Türkiye’nin müdahalesi olmadan seçtiği son Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı ziyaret etmedi. Bugün Kıbrıs’ın ulaştığı Akıncı, “Yorumum yok, yorumsuz…” dedi.

TALAT FOTOĞRAF YAYINLAMADI
Talat’ın ofisinden dün akşam yapılan açıklamaya göre ziyarette KKTC-Türkiye ilişkileri ve bölge sorunları değerlendirildi. Türkiye ile ilişkilerin önemi, uluslararası tecridin hafifletilmesi için gerekli önlemlerin alınması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmeye dair fotoğraf yayınlanmadı.

EROĞLU NİKAH ŞAHİDİ
3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise Pazartesi sabahı gerçekleşen kabulde Büyükelçi Serim’in “her makamda iz bıraktığını” kaydetti. 2014’te evlenen Serim’in nikah şahitliğini yapan Eroğlu, Erdoğan’ın kasası olduğu belirtilen baba Maksut Serim’i de yakından tanıyor.

YENİ ELÇİNİN ŞİRKETLERİ
Yasin Ekrem Serim ismi Halil Falyalı ile kurduğu ortaklıkla gündeme gelmişti. Gazetemiz bu ortaklığın son bulduğunu ancak Serim’in ortak olduğu iki farklı şirketi daha olduğunu belgeleriyle ortaya çıkarmıştı. Serim ise göreve başlamadan avukatı aracılığıyla hakkındaki haberlerin kaldırılmasını istemişti.

VARAN-1 I Falyalı ile ortaklık

VARAN-2 I Petrol ithal eden HİS’li şirket

VARAN-3: BLACK SEA’nin diplomatik yüzü

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****