Yunan Enerji Bakanı Skylakakis: “Interconnector projesi için fazladan iyi niyet gösterdik”

Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanı Theodoros Skylakakis, Kıbrıs ile elektrik bağlantısı projesi hakkında olumsuz konuştu.

Bugün Kıbrıs

Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanı Theodoros Skylakakis, Girit ile Kıbrıs arasındaki elektrik bağlantısı üzerine görüşmelerde hayal kırıklığını ifade etti. AMNA’ya konuşan Skylakakis, Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis’in onayını ertelediği anlaşmaya atıfta bulunarak, beklentilerinin karşılanmadığını belirtti. Projenin güvence altına alınması için ekstra çaba gösterdiklerini vurgulayan Bakan, Yunan tüketicilerini ve vergi mükelleflerini korumanın öncelikleri olduğunu söyledi.

Avrupa Komisyonu’nun finansmanının kaybedilme riski projenin geleceğini tehlikeye atabileceğini ifade eden Bakan, Philenews’te yer alan habere göre, “Kıbrıs’ın aksine Yunanistan bir enerji adası değil. Yunan tüketicilerini korumak hayati önem taşıyor. Yunan vergi mükelleflerini koruma ihtiyacına dayanarak hareket edeceğiz. Avrupa Komisyonu’nun finansmanı (657 milyon Euro, yaklaşık 150 milyon Eurosu zaten harcanmış, proje iptal edilirse geri ödenmesi gerekecek) kaybedilirse, projenin şansı önemli ölçüde azalır. Böyle bir senaryoda, maliyet-fayda analizi gereksiz hale gelir” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****