Hasan Taçoy’dan kurultay öncesi sert mesajlar

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Adayı Hasan Taçoy, bugün düzenlediği basın toplantısında, manifestosunu gazetecilerle paylaştı. Taçoy'un mevcut yönetime yönelik sert eleştirileri dikkat çekti.

Bugün Kıbrıs

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Adayı Hasan Taçoy, bugün düzenlenen manifesto tanıtım etkinliğinde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 23. Olağan Kurultay öncesinde parti tabanına seslenen Taçoy, mevcut yönetimi sert bir dille eleştirerek, “Formülle geldikleri koltuklarını korumak için sözde bir istikrarın arkasına saklananlar ne seçim kazanabilir ne de Kıbrıs Türk halkının yaşadığı sorunlara çözüm üretebilir” dedi.

21 Eylül’de gerçekleşecek olan kurultayda yeni başkan ve yöneticilerin seçileceğini belirten Taçoy, bu demokratik yarışta kendisinin de yer aldığını vurguladı. UBP’nin sıradan bir parti olmadığını dile getiren Taçoy, partinin köklerinin Türk Mukavemet Teşkilatı’na dayandığını ve Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinden doğduğunu hatırlattı.

“UBP, dar bir grubun çıkarlarına hizmet eden bir yapı değildir” diyen Taçoy, Kıbrıs Türk halkının karşı karşıya olduğu sorunlara çözüm üretmek için cesur adımlar atılması gerektiğini ifade etti. Partinin tarihsel misyonuna vurgu yapan Taçoy, kurultayda kazanarak partiye ve ülkeye hizmet etme kararlılığında olduğunu söyledi.

UBP’nin 23. Olağan Kurultayı 21 Eylül Cumartesi günü gerçekleşecek ve yeni genel başkanın belirlenmesi bekleniyor.

Taçoy’un konuşmasından satır başları şöyle:

  • “Ulusal Birlik Partisi; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ve Kıbrıs Türk Halkının varoluş mücadelesi içinde doğmuş, kökleri şanlı Türk Mukavemet Teşkilatı’na dayanan, Kıbrıs Türkü’nün haysiyet ve özgürlük direnişinin, milli kimliğinin, anavatan Türkiye’mizin ayrılmaz bir parçası ve milli davanın bizzat kendisidir.”
  • “Bizim için Milli Dava; anlamını yitirmiş içi boş sloganlar değil, Kıbrıs Türkünün ve devletinin özgür, bağımsız ve refah içinde gelişimini sağlayarak çocuklarımızın geleceğine ve vatanımıza sahip çıkmaktır.”
  • “UBP’li kardeşlerime soruyorum; mevcut durumdan memnun olan var mı? Marketteki, çarşıdaki, pazardaki fiyatlardan memnun musunuz?”
  • “KKTC’nin en büyük üç ilçesinde; Girne’de, Lefkoşa’da ve Gazimağusa’da seçimleri büyük farklarla kaybetmedik mi?”
  • “UBP Genel Başkanlığına seçilecek kişi aynı zamanda ülkeyi yönetmeye de adaydır. Bu nedenle yalnızca parti içi sorunları ve çözümleri değil aynı zamanda KKTC’nin ve Kıbrıs Türk halkının temel sorunlarına tespitleri ve çözüm önerileri de olmalıdır.”
  • “Ben; istişareye, hoşgörüye, ekip çalışmasına, liyakate, hesap verebilirliğe, kurumsallaşmaya ve başta anavatan Türkiye olmak üzere uluslararası ilişkilerde saygınlığa, partiler arası uzlaşmacı yaklaşıma, toplumun tüm kesimlerinin taleplerini dikkate alan politikalara, güçlü ve sağlam mali yapıya, üretime, eğitime, sağlığa, adalete, güvenliğe ve sosyal barışa dayalı bir hükümet anlayışına inanıyorum.”
  • “Bugün yaşanan sıkıntıların, ekonomik sorunların, sosyal sorunların, halkımızın yaşadığı zorlukların birinci sorumlusu iktidarın kendisidir. Kendi partimize, yani UBP’ye oy veren vatandaşlarımız bile artık bu durumdan rahatsızdır.”
  • “UBP olarak bizler, sadece partiyi değil, aynı zamanda devleti de yönetmeye talibiz. Halkımız bizden çözüm bekliyor, bir çıkış yolu bekliyor.”
  • “Partimizin güçlü olması, ülkemizin güçlü olması anlamına gelir. Biz bu sorumluluğun farkındayız ve bu nedenle partimizin yeniden yapılanması ve güçlenmesi için adımlar atmaya kararlıyız.”
  • “Benim hedefim, partimizin yalnızca seçim kazanması değil, aynı zamanda Kıbrıs Türk halkının refahını ve geleceğini güvence altına alacak sürdürülebilir politikalar üretmek ve uygulamaktır.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****