Kıbrıs’ta tartışma yaratan ‘vaiz’, Ankara’da destek arıyor

Kadınları erkeğin malıymış gibi gören, Türkiye’nin en tepesindeki siyasiler hakkında ileri geri konuşan, devlet sırlarını özel toplantılarda ifşa eden, beğenmediğine ‘İngiliz ajanı’ diyen Ahmet Ünsal, Ankara’da farklı isimlerle bir araya geldi. Toplantılarda, “aile birliği” ve “Kıbrıs’taki gençlere yönelik yapılabilecekler” konuşuldu.

Bugün Kıbrıs

Kadınlara yönelik tartışmalı vaazlarıyla tepki çeken ve bir türlü görevden alınamayan Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal, Ankara’da Türkiye’nin üst düzey yetkilileriyle bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Din İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan haberlere göre Ünsal, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak ile Türkiye Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Halis Yunus Ersöz ve birçok başka yetkiliyle makamlarında bir araya geldi. Başkanlığın yayımladığı haberlerde görüşmelerde, “aile birliği ve nesli tehdit eden faktörler” ve “Kıbrıs’taki gençlere yönelik yapılabilecekler” gibi konuların ele alındığı belirtildi.

Gazetemizin kamuoyuna duyurduğu Ünsal’ın kadınlara ve kız çocuklarına yönelik Kıbrıs Türk toplumunun kültürüne uygun olmayan söylemleri, özellikle kadınlardan tepki toplamış, görevden alınması için birçok eylem yapılmıştı.

Ünsal’ın Ankara temaslarında aldığı direktifler doğrultusunda, Kıbrıs’ta vereceği vaazlar ve yapacağı çalışmalar merakla bekleniyor.

Ünsal’ın görüşmelerinden X’e yansıyan haberler şöyle:

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****