Üstel, elektrik sorununa yönelik yeni vaatlerde bulundu

Başbakan Ünal Üstel, elektrik kesintilerini çözmek ve enerji sorununu kökten ortadan kaldırmak amacıyla dört jeneratör için uluslararası ihaleye çıkacaklarını açıkladı.

Bugün Kıbrıs

Başbakanlıktaki Ünal Üstel, elektrik kesintilerini çözmek ve enerji sorununu kökten ortadan kaldırmak amacıyla çeşitli vaatlerde bulundu. Üstel bu sabah Lapta Sağlık Ocağı ziyaretinde yaptığı açıklamada, ilerleyen günlerde dört jeneratör için uluslararası ihaleye çıkılacağını söyledi. Bu ihaleye, yerli ve uluslararası firmaların katılabileceği belirten Üstel, ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti’nden iki mobil jeneratör talep edildiğini ve bu jeneratörlerin Ağustos başında Teknecik Elektrik Santrali’ne monte edilmesinin planlandığını kaydetti.

Üstel, son dört yıl içinde Teknecik Elektrik Santrali’ne dört mobil jeneratör kazandırıldığını ve bu yatırımların enerji sorununu çözme yönündeki kararlılığı gösterdiğini vurguladı. Lefkoşa Yenikent bölgesindeki elektrik sorununu çözmek için ikinci bir hat çekileceği ve İskele bölgesindeki elektrik sorununu ele almak amacıyla 14 milyon dolarlık bir ihale yapılacağı duyuruldu.

Üstel, elektrik sorununun kökten çözülmesi ve enerjinin gündemden kaldırılması için her türlü imkânın zorlanacağını belirtti. Yatırımlar ve çözümler hakkında halkına hesap vermeye hazır olduğunu ifade etti.

Üstel’in açıklamaları şöyle:

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****