Özersay sordu: “Bazı UBP başkan adaylarına telkinde bulunulduğu doğru mu?”

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Ulusal Birlik Partisi (UBP) kurultayında başkanlığa aday çıkacak bazı isimlere telkinlerde bulunulduğunu söyleyerek, bu durumun Kıbrıs Türk halkının iradesine ve demokrasisine zarar verdiğini söyledi.

Bugün Kıbrıs

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Ulusal Birlik Partisi (UBP) içerisindeki başkanlık yarışında bazı adaylara telkinlerde bulunulduğunu belirtti. Özersay, aday olmayacakları yönünde telkinler yapılan isimlerin, bu durumu cesurca dile getirmeleri gerektiğini vurguladı.

Özersay açıklamasında, “Bir süredir UBP’den kurultayda başkanlığa aday çıkacakları söylenen birkaç isime bugün bazı telkinlerde bulunulduğu ve aday olmayacakları doğru mu? Doğruysa umarım çıkıp konuşma cesareti gösterirler. Onca rant dağıtımına, işe alıma ve devleti yerle bir eden popülizme rağmen Ünal beyin kazanamayacağı yeni mi anlaşıldı yoksa?” ifadelerine yer verdi.

Özersay, UBP’nin içindeki bu tür müdahaleler için, “Oh olsun” demediğini, çünkü bu durumun Kıbrıs Türk halkının iradesine ve demokrasisine zarar verdiğini söyledi.

Ayrıca Özersay, UBP’nin uyguladığı popülist politikaların ve rant dağıtımlarının devletin temellerini sarstığını ifade etti. Bu tür müdahalelerin, demokratik süreçlere olan güveni zedelediğini ve Kıbrıs Türk halkının geleceği açısından tehlikeli olduğunu belirtti.

Özersay’ın paylaşımı şöyle:

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****