Fidias dahil dört Kıbrıslı AP üyesi, von der Leyen’e karşı oy kullandı

İsrail yanlısı tavırlarıyla dünyada tepki toplayan von der Leyen'e karşı oy kullananlar arasında Kıbrıslı parlamenterler de vardı.

Bugün Kıbrıs

Avrupa Parlamentosu, Ursula von der Leyen’in Avrupa Komisyonu Başkanlığı’nı onayladı. Von der Leyen, 360 gerekli oydan 401 oy alarak yeniden başkan seçildi. Ancak, 284 milletvekilinin karşı oy kullanması ve 15’inin çekimser kalması dikkat çekti. Özellikle Kıbrıslı dört milletvekili, çeşitli nedenlerle ona karşı oy kullandı.

Cyprus Mail’de yer alan habere göre Fidias Panayiotou, sosyal medyada yaptığı anketlerde halkın çoğunluğunun von der Leyen’e karşı olduğunu belirtti ve bu doğrultuda oy kullandı. Yunanca anketlerde 50 bin kişi, İngilizce anketlerde ise 200 bin kişi von der Leyen’e karşı oy kullanılması gerektiğini söyledi.

Eurogroup Sol’dan Akel milletvekili Giorgos Georgiou, von der Leyen’in Filistin meselesinde tek taraflı tutumunu ve sosyal politikalarını eleştirerek ona karşı oy kullandı. Ayrıca, yasal prosedürler dışında aşı sipariş etmekle suçlanan von der Leyen’i israfla suçladı.

Diko’dan Costas Mavrides, grubu lehte oy kullanmasına rağmen dürüst olmayı tercih ederek von der Leyen’e karşı oy verdiğini açıkladı. Elam’lı Geadis Geadi de, grubun serbest oy kullanma izni vermesi sonrası von der Leyen’e karşı oy kullandı.

DİSY TAM DESTEK
Disy milletvekillerinden Loukas Fourlas ve Michalis Hadjipantela ise von der Leyen’in onaylanması lehinde oy kullandı. Hadjipantela, von der Leyen’in göç politikalarını ve Avrupa savunma politikası planlarını övdü.

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides ve Temsilciler Meclisi Başkanı Annita Demetriou da von der Leyen’i tebrik ederek, onun liderliğinde daha güçlü bir Avrupa inşa edileceğine olan inançlarını belirttiler.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****