İngiltere parlamentosuna iki Kıbrıslı seçildi

Kıbrıs asıllı Nesil Çalışkan ve Bambos Charalambous, İşçi Partisi üyesi olarak ülke parlamentosuna seçildi.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıslı Rum kökenli Bambos Charalambous, ilk defa 2017’de seçilen ve Southgate ve Wood Green’den gelen 23.337 oyla parlamento üyeliğini başarıyla sürdüren bir İşçi Partili oldu. Oyların %51’ini alarak en yakın rakibi Muhafazakar Parti adayı Eric Sukumaran’dan 15 binden fazla oy aldı. Charalambous daha önce hem mevcut İşçi Partisi lideri ve başbakan Sir Keir Starmer hem de selefi Jeremy Corbyn dönemlerinde gölge bakanlık görevlerinde bulundu.

Kıbrıslı Türk kökenli Nesil Çalışkan ise Barking bölgesinden ilk kez seçilerek %45 oy alarak toplam 16 bin 227 oy elde etti. En yakın rakibi Reform UK’den Clive Peacock’a 11 bin 000’den fazla oy fark attı. Çalışkan, 2015 yılından beri Londra’nın Enfield İlçesi’nde meclis üyesi olarak görev yapıyordu ve 2018’den bu yana konseyi yönetiyordu.

NESİL ÇALIŞKAN KİMDİR?
Nesil Çalışkan kendisini şöyle tanımlıyor:

“İşçi Partisi altında ancak Muhafazakar bir ilçede büyüdüm. Yerel İşçi Partisi liderliğinin topluluğum için ne kadar önemli olduğunu ilk elden biliyorum ve bir İşçi Partisi konseyinin yaratabileceği farkı gördüm.0 yıldır İşçi Partisi üyesi ve 2015’ten bu yana yerel meclis üyesi olarak, deneyimli bir kampanyacıyım ve Muhafazakarlarla nasıl savaşılacağını ve kazanılacağını biliyorum. 2018’de Enfield’ın Konseyin ilk kadın lideri seçildim. O zamandan beri, yerel halkın yanında yer alan bir belediyeye liderlik ettim; Muhafazakar Parti kesintilerine karşı mücadele ettim, en savunmasız kişileri destekleyen yüksek kaliteli kamu hizmetleri sundum ve İlçedeki herkese gerçek yaşam şansı sunmak için çok çalıştım. Benim liderliğimde, dışarıdan hizmet aldık, Enfield’ı Londra’nın en yeşil ilçesi yapmak için iddialı bir yeniden yabanileştirme ve biyoçeşitlilik projesi başlattık ve önümüzdeki 15 yılda 10.000 ev inşa etme planıyla belediyeyi uygun fiyatlı evlerin inşası olarak tarihi rolüne geri döndürdük.

Londra Büyükşehir Belediyesi Sağlık, Refah ve Yetişkin Bakımı İcra Üyesi ve aynı zamanda LGA Daha Güvenli ve Daha Güçlü Topluluklar Kurulu Başkanı olarak bölgesel ve ulusal liderlik rolleri üstlendim. Muhafazakarların İşçi Partisi’nin NHS’sine, sosyal bakım sistemine verdiği zararı ve suçun topluluklar üzerindeki yıkıcı etkisini çok iyi biliyorum.Ben de İşçi Partisi’nin Ulusal Yürütme Komitesi’ndeki temsilciniz olarak yerel liderler olarak deneyimimizi savundum ve yerel fikirlerin ulusal değişime ilham vermesini sağladım.Önceliğim, İşçi Partisi’nin iktidarda yarattığı farkı gösterebilmek ve İşçi Partisi konseylerinin bir sonraki İşçi Partisi hükümetinin teslimat kolu olmasını sağlamak için yerel yönetimde İşçi Partisi adına kazanmaya devam etmektir.”

MAGUSA FEST

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi