Evrensel Hasta Hakları Derneği: Hasta hakları ihlallerini bildirmek artık çok kolay!

Evrensel Hasta Hakları Derneği tarafından geliştirilen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Hasta İzleme Platformu (HİP) adlı mobil uygulama kullanıma açıldı. iOS ve Android platformlarında ücretsiz olarak indirilebilen HİP, hasta hakları ihlallerini hızlı ve kolay bir şekilde raporlamayı ve çözüm sağlamayı amaçlıyor.

Bugün Kıbrıs

Evrensel Hasta Hakları Derneği (EHHD), Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Hasta Hakları İzleme Projesi kapsamında yeni bir mobil uygulama geliştirdi. Hasta hakları ihlallerini hızlı ve kolay bir şekilde bildirmek ve çözüm sağlamak amacıyla tasarlanan ve Hasta İzleme Platformu (HİP) adı verilen uygulama, sağlık hizmetlerinde karşılaşılan hak ihlallerini raporlayarak hasta memnuniyetini ve sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmayı hedefliyor.

EHHD Başkanı İmge, “Ülkemizde sağlık hizmeti alanların hasta haklarının sıklıkla ihlal edildiğini kamuoyu araştırmalarımızla biliyoruz. Derneğimiz hasta hakkı ihlali yaşayanların sesinin duyurulmasını ve hasta haklarının korunmasını teşvik etmek için HİP uygulamasını hizmete koymuştur.

Ülkemizde bir ilk olan HİP uygulaması, hasta haklarının korunması ve sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi için önemli bir araçtır. Artık sağlık hizmetlerini kullanan herkes, bu uygulamayı akıllı telefonuna indirdiği zaman gerek rutin sağlık kontrolünü yaptırırken, gerekse hastalığının tetkik, teşhis ve tedavisi sırasında karşılaştığı hasta hakları ihlallerini kolaylıkla, anında, mahremiyet hakkının korunduğundan emin olarak bildirim yapabilecektir. Kamu ve özel sağlık kuruluşlarından hizmet alan herkes, HİP uygulamasını kullanabilecektir” dedi.
İmge açıklamasında uygulamanın özelliklerini şöyle sıraladı:

– Kolay Kullanım: Kullanıcı dostu ara yüzü ile hasta hakları ihlallerini bildirmek sadece birkaç adımda tamamlanabilir.
– Anında Bildirim: İhlal bildirileri, ilgili sağlık kuruluşlarına ve denetleyici kurumlara rapor olarak iletilir.
– Gizlilik ve Güvenlik: Kullanıcı bilgileri gizli tutulur ve veri güvenliği ön planda tutulur.
– Geri Bildirim: Kullanıcılar, yaptıkları bildirimlerin durumu hakkında güncellemeler alır ve çözüm sürecini takip edebilirler.
– İki Dillilik: Uygulama Türkçe ve İngilizce bildirim yapma kolaylığı sunmaktadır.
– Rehber: Sağlık kuruluşlarının telefon ve adres bilgilerini içeren bir rehber sunar.
– Bilgilendirme: 14 temel hasta hakkına ilişkin bilgiler içermektedir.

Yeni mobil uygulama, iOS ve Android platformlarında ücretsiz olarak indirilebilir. Dernek, hasta hakları ihlallerini bildirmek ve daha iyi sağlık hizmetleri için bir adım atmak isteyen herkesi HİP uygulamasını kullanmaya davet etti.

MAGUSA FEST

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi