Erhürman ile Özel ortak basın açıklaması yaptı

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ortak basın toplantısı düzenledi.

Bugün Kıbrıs

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Tufan Erhürman, Ankara ziyareti kapsamından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ile görüştü. Görüşme sonrası ortak açıklama yapan iki parti lideri, ilişkileri geliştirme vurgusu yaptı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile CHP Genel Merkezinde görüştü. Görüşmede, CTP Dış İlişkiler Sekreteri Fikri Toros ve CHP Dış İlişkiler Sorumlusu İlhan Uzgel de hazır bulundular. Görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında iki genel başkan açıklamalarda bulundu.
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu ve “Nazik davetleri ve sergiledikleri misafirperverlik için teşekkür ediyorum” dedi. Erhürman, söz konusu teşekkürün sadece bugüne ilişkin olmadığını vurguladı. Erhürman, Özgür Özel’in CHP Genel Başkanı olmasının ardından ilk yurt dışı ziyaretini Kıbrıs’a gerçekleştirdiğini anımsattı ve CTP genel merkezinde de görüştüklerini kaydetti. Partilerinin, siyasi anlamda kardeşlik ilişkisi içerisinde olduklarını vurgulayan Erhürman, Sosyalist Enternasyonal ve AKPA gibi uluslararası platformlarda işbirliğini artırmakta kararlı olduklarının altını çizdi. Temaslarının, Türkiye Cumhuriyeti (TC) – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ilişkileri ve iki halk arasındaki ilişkiler açısından son derece önemli olduğuna dikkat çeken Erhürman, CTP olarak doğru zeminde ve karşılıklı saygıya dayalı iyi ilişkiler yürütülmesi gerektiğini her zaman savunduklarını ve savunmaya devam edeceklerini belirtti. İki partinin başta Kıbrıs sorunu olmak üzere konuşacağı ve görüş alışverişinde bulunacağı çok önemli konularının bulunduğunu ifade eden Erhürman, “Eminim ki bu görüş alışverişi sonucunda meselelere çok doğru çözümler üretme fırsatımız olacaktır” dedi. Tufan Erhürman, gerek yurtdışı temsiliyetleri, gerekse meselelere çözüm üretme konularının öneminin idraki içerisinde yakın istişare ve işbirliklerinin artarak devam edeceğini ekledi.

Ortak açıklama şöyle:

MAGUSA FEST

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi