Gazze’de 28. gün: İsrail ordusu Gazze kentinin tamamen kuşatıldığını açıkladı

İsrail, askerlerinin Gazze şehrinin kuşatmasını tamamladığını ve ileri karakollara, karargahlara ve diğer Hamas altyapısına saldırdığını söyledi. Netanyahu “Etkileyici başarılarımız oldu. Acı kayıplar verdik. Hiçbir şey bizi durduramaz. Siviller güneye göç etsin” dedi.

Aksa Tufanı operasyonunun ardından başlayan çatışmalar 28. gününde devam ediyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye saldırılarında şu ana dek 3 bin 648’i çocuk olmak üzere 8 bin 796 Filistinlinin öldürüldüğünü, 22 bin 219 kişinin yaralandığını açıkladı.

İsrail basınıysa Gazze’den düzenlenen saldırılarda 315’i asker 1400’den fazla İsraillinin öldürüldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İSRAİL ORDUSU: GAZZE ŞEHRİNİN ABLUKAYA ALINMASINI TAMAMLADIK
İsrail Ordusu Sözcüsü Daniel Hagari, İsrail güçlerinin Hamas tarafından kullanılan iler mevzileri, karargahları ve diğer altyapı imkanlarına saldırdığını belirtti.

Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Gazze Şehri, çatışmalardan önce bölgenin en yoğun nüfuslu yeriydi. Ancak 13 Ekim’de İsrail Ordusu, sivillerin güneye gitmesi uyarısında bulundu.

ABD TEMSİLCİLER MECLİSİ, İSRAİL İÇİN YARDIM TALEP EDİLEN YASA TASARISINI ONAYLADI
ABD Temsilciler Meclisinde yapılan oylamada, tasarı 196 “hayır” oyuna karşı 226 “evet” oyuyla kabul edildi.

12 Demokrat üye Cumhuriyetçilerin tasarısını desteklerken, 2 Cumhuriyetçi üye “hayır” oyu verdi.

ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Senatör Chuck Schumer, yasa tasarısının “çok hatalı bir teklif” olduğunu kaydederek, Senato’nun yasa tasarısını “kaale” almayacağını duyurdu.

PENTAGON, İSRAİL-HAMAS SAVAŞINDA ATEŞKESİ DESTEKLEMEDİKLERİNİ AÇIKLADI
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Hamas’ın “yeniden toparlanmasına” yol açacağına ilişkin endişelerden dolayı İsrail ve Hamas arasında ateşkesi desteklemediklerini bildirdi.

BM: SIĞINAĞA DÖNÜŞTÜRÜLEN DÖRT OKUL VURULDU, EN AZ 20 KİŞİ ÖLDÜ, BEŞ KİŞİ YARALANDI
Birleşmiş Milletler, Gazze’de sığınak olarak kullanılan dört okulunun hasar aldığını bildirdi.

Kuruluş, Cebeliye mülteci kampında hasar alan bir okulda en az 20 kişinin öldüğünü, beş kişinin de yaralandığını bildirdi. El Şati mülteci kampındaki bi okulun da hasar aldığı ve bir çocuğun öldüğü bildirildi. Her iki okul da Gazze Şeridi’nin kuzeyinde.

BM, hasarın bölgeye yönelik iki gün süren yoğun bombardımanda alındığını bildirdi.

Açıklamada “Daha güneyde, El Bureyj Mülteci Kampı’nda okuldan sığınağa dönüştürülen mekanlar vuruldu. İki kişi öldü ve 31 kişi yaralandı” denildi.

BM ayrıca, hasar alan dört okulda neredeyse 20 bin kişinin barındığını bildirdi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi