KTOEÖS’ten Kamu Hizmeti Komisyonu’na: “Hak gaspına, torpile, eğitimi kaosta bırakma tutumuna son vermelidir”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Ömer Köseoğlu'nun öğretmen atamalarıyla ilgili sözlerine tepki gösterdi. Eylem, KHK'nın siyasi kararlarla torpil şüphesi uyandıran tutumunu kınadı ve atamaların isme değil liyakata dayalı olmasını talep etti.

Bugün Kıbrıs<

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, Kamu Hizmet Komisyonu Başkanı Ömer Köseoğlu’nun, “müdür ve müdür muavinliği sınavına giren 100 kişiden 26’sının diplomasının soruşturma altında olan bir üniversiteden alındığı” sözlerine tepki gösterdi.

Eylem, KHK’nın kamusal hizmeti aksatan, siyasi kararlar üretip torpil şüphesi uyandıran açıklamalar yapan bir kurum haline geldiğini dile getirdiği açıklamasında, mülakatların ve atamaların, isme ve torpile bakılmadan derhal yapılmasını talep etti, “hak gaspına, torpile, eğitimi kaosta bırakma tutumuna son vermelidir” dedi.

Eylem açıklamasında, Köseoğlu’nun iddialarına yönelik ise şunları sordu:

“Sayın başkan;
1. Öğretmenin sahte diploması varsa müdür veya muavin olamaz ancak öğretmen olarak kalması da sorun olmayacak mı demek istiyorsunuz?
2. Sınava giren adayların diplomaları şüpheli iseydi neden puanları verip kazananların listesini açıkladınız?
3. Yoksa sınavı kazanıp atama bekleyenler arasında atanmasını istediğiniz biri veya birileri yok diye mi ayak sürümektesiniz?
4. Geçmiş yıllarda atananların sahte diploma olma olasılığı yok muydu?
5. Kazanan muavinler yerine sırada atama bekleyen öğretmen adayları vardır. Sizin bunların atamasını yapmak göreviniz değil mi?
6. Okullar, çocuklar öğretmensiz kalmasın ama muavinsiz ve müdürsüz kalsın anlayışı eğitimin aksamasına neden olmuyor mu?
7. Sizin sınavı kazanan müdür ve muavinlerin mülakatlarını yapıp göreve başlatmayarak, sırada bekleyen öğretmenlerin atanmasını yapmayarak haklarını gasp etme hakkınız var mı?
8. Eğitim gibi elzem kamusal hizmeti aksatma, devlet okullarını kaos içerisinde bırakıp, kadroları eksik bırakma hakkını nereden buluyorsunuz?”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi