Nazım Çavuşoğlu 2023-2024 eğitim yılı konusunda değerlendirmelerde bulundu

Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, 2023-2024 eğitim yılında haftada 2 gün tam gün eğitim verileceğini, amaçlarının bunu haftada 5 güne yaymak olduğunu söyledi. Okulların kırtasiye ihtiyaçlarının da tamamladığını belirten Çavuşoğlu, riskli okullar için çalışmaların da başlayacağını sözlerine ekledi.

Eğitim Bakanı Çavuşoğlu 2023-2024 eğitim yılı konusunda TAK’a değerlendirmelerde bulundu. Nazım Çavuşoğlu, 2023-2024 eğitim yılının yarın başlayacağını, bu yıl okullarda tam gün eğitimin, iki gün olmak üzere kademeli olarak hayata geçirileceğini belirtti.

Çavuşoğlu, pazartesi ve salı günleri olmak üzere haftada iki gün okullarda tam gün eğitime geçileceğini, hedefin önümüzdeki yıllarda tam gün eğitimi beş güne çıkarmak olduğunu söyledi.

Uygulamanın ilköğretimde 3,4,5. sınıfları, orta ve liseler ile meslek liselerini kapsayacağını dile getiren Çavuşoğlu, pilot uygulama olarak hayata geçirilecek bu uygulamanın yakından takip edileceğini, sorun yaşanması halinde gerekli düzenlemelerin yapılacağını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, yeni eğitim öğretim yılı konusunda Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) değerlendirmelerde bulundu.

Okulların deprem performanslarına ait raporlar doğrultusunda yapılması planlanan güçlendirme projelerinin, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) tarafından sunulmaya başlandığını bu doğrultuda Bakanlığın bazı önlemler almaya başladığını söyleyen Çavuşoğlu, okullarda yapılacak olan yıkım veya güçlendirme çalışmalarının yaz tatili içerisinde tamamlanmasının mümkün olmadığını belirtti.

Çavuşoğlu, bu süreçte risk teşkil eden okullarda, öğrencilere, öğretmenlere ve emekçilere daha sağlıklı koşullar sağlayana kadar gerekli önlemleri alarak, okullarda geçici olarak oluşturdukları prefabrik dersliklerin kurulumunu gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Bakan Çavuşoğlu, yeni eğitim yılı başlarken kırtasiye ve kitaplar konusunda sorun yaşanmayacağını ifade etti.

Tüm kırtasiye malzemelerinin okullara dağıtıldığını söyleyen Çavuşoğlu, öğrencilerin ilk ders zili ile birlikte malzemelerini eksiksiz olarak alacaklarını belirtti.

“YENİ EĞİTİM YILI YARIN BAŞLAYACAK”

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanı ve mutluluğunu bir kez daha hep birlikte yaşadıklarını söyleyerek, tüm öğrencilere, öğretmenlere ve eğitim camiasına başarılarla dolu bir yıl diledi.

Çavuşoğlu, 2023-2024 eğitim öğretim yılının yarın İlköğretim Dairesi’ne bağlı kamu ve özel 126 okulda öğrenim görecek yaklaşık 25 bin öğrenci ile başlayacağını dile getirdi.

Bakan Çavuşoğlu, Genel Ortaöğretim Dairesi’ne bağlı kamu ve özel 48 okulda öğrenim görecek yaklaşık 23 bin ortaokul ve lise öğrencisi ile Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’ne bağlı 12 okulda öğrenim görecek 4 bin meslek lisesi öğrencisinin ise yeni ders yılına 19 Eylül Salı günü başlayacağını belirtti.

Eğitimin, toplumların gelişmesinde ve ilerlemesinde en temel araçlardan biri olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, bu nedenle, ülkenin geleceği için eğitime verdikleri önemin her geçen gün daha da arttığını söyledi.

Çavuşoğlu, bu bağlamda, eğitimde kaliteyi daha yukarı çıkarmak, öğrencilerin donanımlı bir şekilde yetişmelerini sağlamak ve onların hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak için çalıştıklarını belirtti.

“KADEMELİ OLARAK TAM GÜN EĞİTİME BAŞLIYORUZ”

Mili Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, yıllardır hükümet programlarında yer alan ancak hayata geçirilmesi noktasında sıkıntı yaşanılan tam gün eğitim açılımının bu yıl kademeli olarak başlayacağını ifade etti.

Tam gün eğitim konusunda ortaya koydukları kararlılığı yineleyen Çavuşoğlu, bu çerçevede, pazartesi ve salı günleri olmak üzere haftada iki gün okullarda tam gün eğitime geçeceklerini söyledi.

Uygulamanın ilköğretimde 3.,4.,5. sınıfları, orta ve liseler ile meslek liselerini kapsayacağını dile getiren Çavuşoğlu, pilot uygulama olarak hayata geçirilecek bu uygulamanın yakından takip edileceğini, sorunlar yaşanırsa gerekli düzenlemelerin yapılacağını ifade etti.

Eğitimde başlatacakları bu yeni açılımın herkese hayırlı olmasını temenni eden Çavuşoğlu, haftada iki gün olarak başlatılan bu adımı, önümüzdeki yıllarda beş güne çekmeyi hedeflediklerini vurguladı.

“İMO TARAFINDAN GÖNDERİLEN RAPORLAR DOĞRULTUSUNDA BAZI ÖNLEMLER ALMAYA BAŞLADIK”

6 Şubat depremi ile çok acı bir deneyim yaşandığını bunun üzerine, yapılan ilk incelemeler doğrultusunda yapısal olarak risk teşkil eden okullarda önlemler alarak, alternatif yöntemlerle birlikte eğitim yılının tamamlandığını söyleyen Çavuşoğlu, gelinen aşamaya ilişkin şunları söyledi:

“Gelinen aşamada; okullarımızın deprem performansının belirlenmesi amacıyla Başbakanlık Deprem Denetim Komitesi’nin görevlendirmesiyle, İnşaat Mühendisleri Odası çatısı altında kurulan inceleme ekibimiz, okullarımızın kapanmasının ardından yoğun ve uzun süren bir test süreci geçirmiştir.

Yapılan incelemeler ve testler neticesinde okullarımızın deprem performanslarına ait raporlar ve bu raporlar doğrultusunda yapılması planlanan güçlendirme projeleri, İnşaat Mühendisleri Odası tarafından Bakanlığımıza sunulmaya başlanmıştır.

İMO tarafından gönderilen raporlar doğrultusunda Bakanlığımız, öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve emekçilerimizin güvenliğini sağlamak adına bazı önlemler almaya başlamıştır.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi