Kızılyürek: “Sanatçılarımızın Avrupa’ya açılması için mücadelemiz sürecek”

Avrupa Parlamentosu Eğitim ve Kültür Komitesi üyesi de olan Niyazi Kızılyürek, sanatçıların sorunlarıyla çok yakından ilgilendiklerini söyledi ve bu konuyla ilgili olarak Avrupa Parlamentosu’ndaki çalışmalarını aktardı.

Bugün Kıbrıs

Avrupa Parlamentosu Milletvekili Prof. Dr. Niyazi Kızılyürek geçtiğimiz günlerde Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ve Orkestrası sanatçıları ile bir araya geldi. Sanatçıların karşılaştıkları sorunları dinleyen Kızılyürek, Avrupa Parlamentosu Eğitim ve Kültür Komitesi üyesi olarak sanatçıların sorunlarıyla çok yakından ilgilendiklerini söyledi ve bu konuyla ilgili olarak Avrupa Parlamentosu’ndaki çalışmalarını aktardı.

Özellikle pandemi sürecinde AB içinde 8,5 milyon sanatçının zor duruma düştüğünü ve sanatçıların desteklenmesi için bir dizi önlemler alındığını anlatan Kızılyürek, “Eğitim ve Kültür Komitesinin girişimiyle Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nda üye ülkelerin ulusal gelirlerinin yüzde ikisinin kültürel alanlara ayrılması kararı verildi” dedi.

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kültüre ayırdığı miktarın bu oranın çok altında olduğuna da işaret eden Kızılyürek, Kıbrıs’ta sanata ve sanatçıya gerekli önemin gösterilmediğini ve bu konuda çok daha fazla iş yapılması gerektiğini vurguladı.

Toplantıda söz alan sanatçılar Kızılyürek’e Kıbrıslı sanatçıları Brüksel’e davet ettiği için teşekkür ederek, mesleki faaliyetlerinde karşılaştıkları zorlukları aktardılar. Özellikle Kıbrıslı Türk sanatçıların uluslararası sanat etkinliklerine katılamamalarının kabul edilemez bir durum olduğunu vurgulayan sanatçılar, bunun sonlanmasını istediler.

Kızılyürek yeniden seçildiği taktirde Kıbrıslı sanatçıların sorunlarıyla ilgilenmeye devam edeceğini, bunun tek başına yeterli olmadığını, sivil toplum kuruluşlarının aktif desteğinin de şart olduğunu sözlerine ekledi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi