Limasol’da cami kundaklandı

Limasol'daki İbrahimağa Köprülü Camii kimliği belirsiz kişilerce kundaklandı. Konuyla ilgili Limasol Belediye Başkanı ve Vakıflar İdaresi Müdürü İbrahim Benter açıklama yaptı.

Bugün Kıbrıs

Limasol’daki İbrahimağa Köprülü Camii kimliği bilinmeyen kişiler tarafından kundaklandı ve duvarlarına “Immigrants Islam not welcome” yazıldı. Güvenlik kameralarından tespit edilen görüntülerde, bu sabaha karşı 01:00 sıralarında meydana gelen olayda, kimliği belirsiz bir kişinin camiye yaklaşarak elinde tuttuğu yanıcı ve patlayıcı sıvı içeren şişeleri camiye attığı belirtildi. Saldırı sonrası caminin girişi ve duvarlarının hasar gördüğü bildirilirken, polis soruşturmasının devam ettiği de verilen bilgiler arasında.

Cyprus Mail’in haberine göre, polis kundaklamadan önce camide çoğunluğu Suriye vatandaşı birçok Müslümanın Cuma namazı sırasında seccadelerini caminin önündeki Angiras Sokağı’na serdiği bildirildi. Yetkililere haber vermeden ibadet etmek için trafiğin tıkanmasının bölgede gerginliğe yol açtığı belirtilirken, polisin olaya müdahale ettiği kaydedildi. Cuma namazının ardından ise bazı Suriyeliler, Suriye Devlet Başkanı Beşşar el-Esad’ı protesto etmek için yürüyüş düzenlediği ifade edildi.

İBRAHİM BENTER SALDIRGANLARIN YAKALANMASI İÇİN YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRDI
Öte yandan Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter konuyla ilgili yaptığı açıklamada, saldırı sırasında Müslümanların ibadet için camide bulunmamasının büyük bir şans olduğunu belirterek, yaşanan feci olayda can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu kaydetti.

Benter, “Henüz kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından tarihi camimize ve dini değerlerimize yapılan bu saldırı kabul edilebilir değildir. Yaşanan elim olayı şiddetle kınıyor ve Rum yetkilileri saldırganları bir an önce yakalayarak gereken cezayı vermeleri için göreve davet ediyoruz” dedi.

LİMASOL BELEDİYE BAŞKANINDAN KINAMA
Limasol Belediye Başkanı Nikos Nikolaidis ise kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından işlenen vandalizmi kınadı. ANT1’in “Mera Mesimeri” programında, “Kıbrıs’a yabancı olan yabancı düşmanlığı ve ırkçılığı teşvik eden her türlü olayı” kesinlikle kınadığını belirtti.

Camii’nin dışında konuşan Limasol belediye başkanı, bu yabancı düşmanı eylemleri gelecekte engellemek için gereken her türlü çabayı göstereceklerini vurguladı, “Bu tür olaylar nereden gelirse gelsin, toplumsal uyum için bir risk oluşturuyorlar” ifadelerini kullandı.

Başkan Nikolaidis, Limasol Tarihî Arkeolojik Alanı’nın Müdürü ve bir grup belediye meclis üyesiyle birlikte zararları incelemek için bölgeye gitti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi