CTP’den Zorlu Töre’ye ‘ahmaklık’ tepkisi

CTP Genel Sekreteri ve milletvekili Asım Akansoy, Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin federasyonculara yönelik sözlerini eleştirerek özür dilemeye çağırdı.

Bugün Kıbrıs

Meclis Başkanı Zorlu Töre dün sabah BRT ekranlarında “Kıbrıs konusunda herhangi bir uzlaşı, anlaşma beklemek, büyük bir ahmaklık olur. Federal Kıbrıs diye yaygara yapan basın mensupları, siyasiler ve köşe yazarları var. Yazık ediyorlar kendi kendilerine. Depresyona giriyorlar” sözleriyle gündeme gelmişti.

Milletvekili Akansoy, meclisin dünkü olağanüstü toplantısında konuyu gündeme getirerek, Meclis Başkanı Zorlu Töre’den sözlerini geri almasını ve özür dilemesini istedi.

Akansoy, “Meclis Başkanı BRT’deki programda Kıbrıs sorunu ile ilgili değerlendirme yaparken kendisinden farklı düşünen kesimlerle ilgili hakaretamiz bir ifadede bulunmuştur. Sayın Başkan bu konu şu anda bütün basında yer aldı. Yapmanız gereken ilgili sözünüzü geri çekmeniz ve özür dilemenizdir. Eğer bu olmazsa biz de size bu sözü iade etmek zorunda kalacağız” ifadelerini kullandı.

TÖRE: “KİŞİLERİ HEDEF ALMADIM”
Meclis Başkanı Zorlu Töre ise yerinden cevap vererek, “Benim söylediğimde kişileri hedef alan bir şey yok, parti ismi de kullanmadım” dedi. Özür dilemeyeceğini belirten Töre, “konuşmanıza devam edin lütfen” diyerek konuyu kapattı.

Akansoy da “Demek ki Meclis Başkanı sıfatıyla Zorlu Töre kendi gibi düşünmeyenlere ahmaklık basabiliyor. Bu büyük bir talihsizliktir. Farklı görüşlere saygı duyamayan, bu beceriyi gösteremeyen bir meclis başkanının burada bulunması gerçekten üzüntü verici bir durumdur. Kıbrıslı Türkler bu ve benzeri yöneticileri gerçekten hak etmiyorlar. Kendilerine o sözü iade ettiğimizi belirtirim” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi