Zorlu Töre yine federasyonculara seslendi: “Kıbrıs’ın birleşmesini beklemek ahmaklık”

"Kıbrıs konusunda herhangi bir uzlaşı, anlaşma beklemek, büyük bir ahmaklık olur diye düşünüyorum. Federal Kıbrıs, diye yaygara yapan basın mensupları, siyasiler ve köşe yazarları var. Yazık ediyorlar kendi kendilerine. Depresyona giriyorlar."

Bugün Kıbrıs

Meclis Başkanı Zorlu Töre, bu sabah BRT’de katıldığı bir programda Pile yolunun 25 yıldır gündemde olduğunu ancak bir yere getirilemediğini söyledi. Yolun tamamen KKTC toprakları içerisinde olduğunu iddia eden Töre, Birleşmiş Milletler’in yolun ara bölgeden geçtiği tezinin doğru olmadığını söyledi.

Zorlu Töre, insani amaçla yapılacak bir yol konusunda bile uzlaşamazken Kıbrıs adasını federasyon çatısı altında nasıl birlikte yönetileceğini sorarak, “Kıbrıs konusunda herhangi bir uzlaşı, anlaşma beklemek, büyük bir ahmaklık olur diye düşünüyorum. Birleşik Kıbrıs, federal Kıbrıs, inadına Kıbrıs, ölümüne birleşik Kıbrıs diye yaygara yapan arkadaşlarımız var, basın mensupları, siyasiler ve köşe yazarları var. Yazık ediyorlar kendi kendilerine. Depresyona giriyorlar. Öyle bir şey olamaz, mümkün değil öyle bir şeyin olması” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi