Yeşilırmak’taki yangın devam ediyor

Yeşilırmak Bölgesinde, müdahalenin zor olduğu bölgede başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle yayılıyor. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına bağlı yangın helikopterinin de katıldığı söndürme çalışmaları devam ediyor.

Yeşilırmak’ın güney bölgelerinde çıkan yangın 7-8 bölgede dağınık şekilde sürüyor.

Polis Basın Subaylığı saat 14.45 itibarıyla yangının henüz kontrol altına alınamadığını, rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldığını bildirdi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz ise, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına bağlı bir helikopterin yangına müdahalede bulunduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanlığı’nın girişimi ile İngiliz üslerinden bir helikopter yangına müdahale için harekete geçti. Türkiye’den de talepte bulunuldu” dedi.

Öte yandan Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu ve Orman Dairesi Müdürü Salih Güneş yangınla ilgili TAK’a bilgi verdi.

TÜRKİYE’DEN VE GÜNEYDEN YANGIN HELİKOPTERİ TALEP EDİLDİ

Yangının sarp ve yüksek bir yerde olması dolayısıyla müdahalenin zor olduğunu söyleyen Cahioğlu, Türkiye’den bir helikopterin yolda olduğunu, güneyden de helikopter talep edildiğini belirtti.

Cahitoğlu, yangının bölgede bulunan köylere ve Lefke’ye sıçramaması adına gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

YANGININ YAYILMAMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Orman Dairesi Müdürü Salih Güneş de, Yeşilırmak bölgesinin güneyinde başlayan yangının henüz kontrol altına alınamadığını söyledi.

Güneş, Yeşilırmak’ın güneyinde vadi içinde başlayan yangının genişlemesini engellemek amacıyla çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Yangına Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı helikopterin havadan, itfaiye, belediye gibi diğer ekiplerin de karadan müdahale ettiğini dile getiren Güneş, Türkiye’den de bir helikopterin gelmesinin beklendiğini kaydetti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi