Güneyde Bakanlar Kurulu temel günlük ürünlerde sıfır KDV kararı aldı

Güneyin Maliye Bakanı Makis Keravnos, bir dizi temel günlük üründe KDV oranının sıfırlanmasına kararının Cuma günü Resmî Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe gireceğini duyurdu.

Güneyin Maliye Bakanı Makis Keravnos salı günü yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulunun ekmek, süt, yumurta, bebek maması, bebek bezi, kadın hijyen ürünleri ve yetişkin bezi gibi bir dizi temel günlük üründe KDV oranının sıfırlanmasına karar verdiğini duyurdu.

Keravnos, indirim önlemlerinin Cuma günü Resmî Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe gireceğini ve 31 Ekim 2023 tarihine kadar süreceğini söyledi. Keravnos, KDV indirimi için başka bir ürün kategorisinin incelendiğini de sözlerine ekledi.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada Maliye Bakanı, Bakanlar Kurulunun bir dizi temel ev ürününe sıfır KDV oranı uygulanmasını öngören Bakanlar Kararnamesini onayladığını söyledi. Bakan, bu tedbirlerin uygulanmasının malî maliyetinin yaklaşık 11 milyon avro olmasının beklendiğini de sözlerine ekledi.

Keravnos, KDV oranının düşürülmesi için başka bir mal ve hizmet kategorisinin de incelendiğini belirterek, bunun bir Avrupa Birliği Direktifi tarafından izin verilen bir oran olmaması nedeniyle Parlamento tarafından yasal bir düzenleme yapılması ve Avrupa Birliği tarafından onaylanması gerekeceğini açıkladı. Bakan bunun daha sonraki bir aşamada yapılacağını da sözlerine ekledi.

Maliye Bakanı önlemlerin amacının, dış etkenler ve uluslararası alanda meydana gelen artışların yanı sıra ekonomiyi ve tedarik zincirlerini olumsuz yönde etkileyen devam eden kriz nedeniyle temel malların fiyatlarında meydana gelen artışları gidermek için hane halkına rahatlama sağlamak olduğunu söyledi.

Kıbrıs Haber Ajansı

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi