Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı geri çekildi, grev askıya alındı

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş yaptığı açıklamada, Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın görüşülmesinin ertelendiğini söyleyerek genel grevin askıya alındığını bildirdi.

HABER MERKEZİ

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) “Atatürk Öğretmen Akademisi’nin kapatılmak istenmesi” gerekçesiyle yarın 09.00’dan itibaren tüm ilkokul, anaokul ve özel eğitim okullarında genel greve giderek eylem yapacaklarını açıklamıştı.

KTÖS, yarın yapacakları eylemi askıya aldıklarını açıkladı.

KTÖS, Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın görüşülmesinin ertelendiğinin taraflarına iletildiğini, bu bağlamda yarın tüm ilkokul, anaokul ve özel eğitim okullarında yapacağı genel grevi ilgili yasa tekrar gündeme gelene kadar askıya aldıklarını belirtti.

KTÖS’ten yapılan açıklamada: “Atatürk Öğretmen Akademisi’nin kapatılmasını ve öğretmenlerin özlük haklarını hedef alan Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nin yarın gerçekleştireceği toplantıda görüşülmeyeceği ve ileri bir tarihte gündeme getirileceği Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili ve ilgili komitenin başkanı Özdemir Berova tarafından açıklanmıştır.

Akabinde, konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, söz konusu yasa tasarısı üzerinde İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nin yarın yapmayı planladığı görüşmenin doğan tartışmalardan
dolayı ileri bir tarihe ertelendiğini ifade etti” ifadeleri kullanıldı.

KTÖS, öğretmenlerin ve toplumun nitelikli kamusal eğitim beklentisi gündemiyle sendikal sorumluluklarını yerine getirerek, öğretmen haklarını savunmaya devam edeceklerinide ifade etti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi