KTAMS: “Seçimlik istihdamlar başladı!”

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), iktidar partilerinin seçim öncesi fırsat eşitliğine aykırı bir şekilde 80 kişilik istihdam yapacağına işaret ederek, partizanca istihdamlara karşı mücadele edileceğini vurguladı.

HABER MERKEZİ

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan tarafından yapılan yazılı açıklamada, Başbakanlık Müsteşarı imzasıyla UBP-DP-YDP Koalisyon Ortaklarına gönderilen yazıda her bir ortağa 10 adet partizanca istihdam yapma yetkisi verildiğinin, UBP’nin de 60 civarında partizanca istihdam yapacağını kaydetti. Bangihan, yapılacak olan istihdamların seçim için olduğunu vurgulayarak, “iktidar partilerinin devletin kaynaklarını kendi yandaşları için kullanarak fırsat eşitliğine aykırı partizanca istihdam yapmasını şiddetle kınıyoruz” dedi.

Bangihan’ın açıklaması şöyle:

“UBP’nin iktidarda olduğu her seçim döneminde olduğu gibi yine seçime yönelik partizanca istihdamlar başlamıştır.

Kamuda verimliliğin sağlanmasında en önemli unsur olan fırsat eşitliği temelinde liyakate dayalı istihdam yerine, siyasiler kendi koltuklarını koruma uğruna her seçim öncesi kamu kurum ve kuruluşlarına fırsat eşitliğine aykırı yandaş istihdamı yapmaktadırlar. Anlaşılan odur ki, seçim yasaklarının bir aya indirilmesinde esas amaç partizanca istihdamlar için zaman kazanmaktır. Şöyle ki, Lefke Avrupa Üniversitesi’ne 15 kişilik istihdam yapılacağı konuşulurken, Başbakanlık Müsteşarı imzasıyla UBP-DP-YDP Koalisyon Ortaklarına gönderilen yazı ile her bir ortağa 10 adet partizanca istihdam yapma yetkisi verildiği, UBP’nin de 60 civarında partizanca istihdam yapacağı bilgimize gelmiştir.

Binlerce gencimiz eşitlik ilkesine bağlı, liyakate dayalı, adaletli istihdam için münhal açılıp sınav yapılmasını beklerken iktidar partilerinin devletin kaynaklarını kendi yandaşları için kullanarak fırsat eşitliğine aykırı partizanca istihdam yapmasını şiddetle kınıyoruz.

Anayasa’nın eşitlik ilkesini yok sayarak yapılan partizanca istihdamlara karşı mücadele edeceğimizi vurgularız.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi