Halkın Partisi’nden tam gün eğitim çağrısı

Halkın Partisi’nin eğitimden sorumlu Merkez Yürütme Organı üyesi Duygu Uzun, Halkın Partisi'nin ülke yönetiminde görev aldığında tam gün eğitim vizyonu doğrultusunda hareket edileceğini söyledi.

HABER MERKEZİ

Halkın Partisi’nin eğitimden sorumlu Merkez Yürütme Organı üyesi Duygu Uzun yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde özel okulların velilere yıllık maliyetleriyle ilgili olarak yaşanmakta olan ciddi artışların rahatsız edici boyutlara ulaştığına vurgu yaptı. Özellikle özel okullar ile devlet okulları arasında imkanlar bakımından açılan uçurum nedeniyle sosyal adaletsizliklerin daha da derinleştiğine dikkat çeken Uzun, “devlet okullarının fiziki alt yapısı ve eğitime dair eksikliklerinin tamamlanması ve kademeli olarak tam gün eğitime bir an önce geçilmesi için toplumsal bir seferberlik başlatılması şarttır” dedi.

Duygu Uzun açıklamasında, “Eğitim gibi toplumun ve memleketin geleceğini yakından ve doğrudan ilgilendiren bir konuda çocuklarımızı çadırlarda çamurlar içerisinde eğitime muhtaç bırakıp bunu normalleştirmeye çalışan gayrimeşru bir hükümetten herhangi bir beklentimiz olamaz. Ancak kısa süre sonra bu hükümetin son bulmasıyla birlikte okullardaki öğretmen ve fiziki alt yapı eksiklikleri hızlıca tamamlansın ve kademeli olarak tam gün eğitime geçilebilsin diye toplumsal bir seferberlik başlatmak zorundayız. Halkın Partisi olarak yakın gelecekte ülke yönetiminde görev aldığımızda bu vizyon doğrultusunda hareket ederek bunu hayata geçireceğiz” dedi.

“SOSYAL ADALET YARA ALIYOR, ADALETSİZLİK DERİNLEŞİYOR”
Açıklamasında, “Devletin devlet olabilmesi, vatandaşına eğitim ve sağlık gibi yaşamsal alanlarda en temel hizmetleri nitelikli şekilde verebilmesi olmazsa olmazdır” ifadelerine yer veren Uzun, “bugün devlette yetkili konumda bulunan pek çok kişinin iki ayrı devletten ve devletin egemenliğinden bahsettiklerini anacak kendi vatandaşına eğitim ve sağlık alanlarında gereken asgari hizmeti veremeyen bir idarenin devlet olduğuna kimseyi inandıramayacağı aşikardır. Halkın Partisi olarak biz Kıbrıs Türk halkının kendi kendini yönetmesi gerektiğine ve bunu bir devlet yapılanması içerisinde yapabileceğine inanan bir siyasi parti olarak devletin kurumlarının güçlendirilmesini ama hepsinden önemlisi çocuklarımızın ve dolayısıyla da memleketimizin geleceğini yakından ilgilendiren eğitim konusunda kamu hizmetinin, kamu eğitim hizmetinin kalitesinin artırılmasının yaşamsal olduğunu düşünmekteyiz. Bu konuda halihazırda geç kalınmıştır. Ancak eğitimde mevcut yapı devam ettirilirse aileler ve çocuklarımız bugün iyice belirginleşen gelir düzeylerine göre ayrışmayı ve adaletsiz eğitim uygulamalarını daha da derinden hissetmeye başlayacaklardır.

Toplumsal barışın sağlanması ve sağlıklı bir toplumsal yapının gelişebilmesi için sosyal adaleti yeniden tesis etmek zorundayız. Mevcut eğitim sistemiyle ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine taşımamız adeta imkansız hale gelmektedir. Bu ne bizim ne de çocuklarımızın kaderidir. Bunu hep birlikte toplumsal bir seferberlik ile düzeltebiliriz” ifadelerini kullandı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi