BAY BAY ELÇİ

‘Bay Kemal’ seçilirse henüz altı aydır görevde olan Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu görevden alınacak. Prag Büyükelçisi ‘makaracı’ Egemen Bağış da listenin başında.

Millet İttifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu ilk turda kazanacağını belirterek, “Rüşvetçiler, kirli işlere aracılık edenler, devletin değil sarayın memuru olanlar görevden alınacak. Rüşvetçiden Büyükelçi olmaz. Büyükelçi, iktidar propagandası da yapamaz” dedi. İlk olarak görevden alınacak isimler arasında Prag Büyükelçisi Egemen Bağış ve Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun olduğunu belirtti.

MAKARACI EGEMEN BAĞIŞ
Türkiye’de 2014’te ‘17-25 Aralık tapeleri’nde rüşvet ve yolsuzluklar ortaya dökülmüş Egemen Bağış’ın Kuran’daki surelerle dalga geçtiği ortaya çıkmıştı. Yayımlanan ses kaydında Bağış arkadaşına, “Oğlum ben her gün her Cuma bir tane ayet sallıyorum, Bakara makara… Google’a gir, Kuran’da atıyorum kardeşlik, Kuran’da nankörlük Kuran’da bilmem ne diye search yap hepsi çıkıyor. Oradan beğen bir tane salla gitsin” demişti.

CHP’DEN DÖNEN AKP’Lİ ELÇİ
CHP’ye yakınlığıyla tanınan ve istediğini alamayan dönemin Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ise Erdoğan’a sadakatini ilan etmiş, mükafatını da Lefkoşa’ya büyükelçi olarak atanarak almıştı. Feyzioğlu adaya geldikten sonra yürüttüğü reklam çalışmalarının yanı sıra köy köy gezerek AKP propagandası yapmıştı. Basına düşen görüntüler Türkiye’deki CHP’li yetkililer tarafından da eleştirilmişti.

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi