Sağlık Bakanı Kalkanlı Yaşam Evi ile ilgili açıklama yaptı

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra yaptığı açıklamada, Kalkanlı Yaşam Evi'nin yasal bir zemine oturttuklarını ve Çalışma Bakanlığı ile istişare içinde çalışıldığını söyledi.

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra gazeteci Ali Baturay’ın programına katılarak gazetemizin manşetinde yer alan Kalkan Yaşam Evi haberi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gürçağ çıkan haberlerin ve eski Sağlık Bakanı tarafından ortaya atılan iddiaların “külliyen gerçek dışı” olduğunu savundu.

Gürçağ’ın konu ile ilgili konuşması şöyle:

“Kalkanlı Yaşam Evi ile ilgili yazılan, çizilen, ifade edilen her şeyin külliyen gerçek dışı olduğunu büyük harflerle ilan ediyorum.
Kalkanlı Yaşam Evi, gayrı yasal olarak ilgili dönemin sağlık bakanı hanımefendi tarafından hayata geçirildi. Gayrı yasal yapılan işi biz yasal zemine çektik. Biz görevden kaçmıyoruz, görevlerimizi yasal zeminde yapıyoruz.

Yasası yok. Yasa olmadan siz kalem oynatamazsınız. Millet alışverişte görsün diye bir tabela çakmış oraya, adına da “Kalkanlı Yaşam Evi” demiş, bir de Sağlık Bakanlığı’nın amblemini koymuş, “ben buraya yaşam evi yaptım.” Onlarca olumsuz görüş almasına rağmen sırf bir şey yapmış olmuş gibi göstersin diye o yaşam evini oraya kurdu diye ilan etti.

O binanın fiziki koşulu yaşlılara uygun mu? Değildir. Hanımefendi bu olumsuz görüşü almıştır. Kalkanlı Yaşam Evi ile ilgili yaşanan zorlukları, sıkıntıları, mağduriyetleri geriye dönük basına bakarsak görürüsünüz. Ne kadar tantanalar çıkmıştı Kalkanlı Yaşam Evi ile ilgili. Çünkü orası bu hasta profiline uygun bir mekan değildir. Kaldı ki yasası yoktur. Otel olarak inşa edilmiş bir yerdir. Nasıl satın alındığını ilgili kişi açıklasın.

Biz göreve geldiğimizde Kalkanlı Yaşam Evi’ni yasal zemine oturttuk. Huzur evi, bakım evi, yaşam evi gibi merkezler, Çalışma Bakanlığı’nın hizmet şemasında olan merkezlerdir. Kalkanlı Yaşam Evi yasal zemine oturtuldu ve şu anda Çalışma Bakanlığı ile istişare içinde, danışma, dayanışma içerisinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Elbette Kalkanlı Yaşam Evi’ni ziyaret ettim, oradaki hastalarla sohbet ettim. Orada yatalak durumda bulunan 17 hastayı geçtiğimiz Salı günü Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi’ne taşıdık. Ertesi gün de onları ziyaret ettim, hayır dualarını aldım, çok şükür Allah’a.

Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi’nde yaptığımız tadilatla yatak kapasitesini 61’e çıkararak 17 yatalak hastaya orada bakım vermeye başladık. Kalkanlı Yaşam Evi’ndeki hasta sayısını 64 olarak duyuruyorlar. Yalan! Kalkanlı Yaşam Evi’nde şu anda kendi temel ihtiyaçlarını karşılayabilen 50 kişi vardır. Ayrıca orada çalışan bir hekim, dört hemşire ve on dört hasta ara bakım elemanı vardır.

Kalkanlı Yaşam Evi gayrı yasal zeminde yaratılan bir enkazdı, onu ortadan kaldırdık. Yatalak hastaları Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi’ne taşıdık. Sorumluluğunu bilen insan olarak ekibimle birlikte sorumluluktan kaçmayarak üzerimize düşen görevleri yerine getirdik.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi