BAVULUNU TOPLA MÜFTÜ

Kadınları aşağılayan, gerici faaliyetlerde bulunan, hiçbir Kıbrıslı Türkün istemediği, Türkiye’den atanmış Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal’ın üstünü AKP de çizdi.

Bugün Kıbrıs

GELEN AKP’LİLER ANLATIYOR
Türkiye’deki 14 Mayıs seçimlerine yönelik çalışma yapmak için adada bulunan AKP’li yetkililer, Din İşleri çalışanları arasında da istenmeyen Ahmet Ünsal’ın seçimden sonra geri çağrılacağı vaadini veriyor. Bugün Kıbrıs’a konuşan Din İşleri’nden önemli bir kaynak, “Ahmet Hoca da bunu biliyor. Konuşmalarında ‘seçimden sonra kalırsam’ diye başlayan cümleler kuruyor” dedi.

GÜVENDİĞİ DAĞLARA KAR YAĞIYOR
İsmailağa Cemaati’nden olan Ahmet Ünsal’ın atanmasını ve görevde kalmasını sağlayan Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın milletvekili adayı olması da Ünsal’ı tedirgin etti. İstediği halde aday gösterilmeyen Cumhurbaşkanlığı Özel Kalemi Hasan Doğan’ın da yeni dönemde, beş senelik sözleşmesinin iki yılını dolduran Ünsal’ı görevde tutmaya gücünün yetmeyeceği düşünülüyor.

ANKARA ALMAZSA CTP ALACAK
Öte yandan CTP Genel Sekreteri ve milletvekili Asım Akansoy konuyla ilgili yaptığı açıklamada CTP’nin hükümete gelmesiyle Ahmet Ünsal’ın görevde kalamayacağını belirtti. CTP’nin her bir üyesinin aynı fikirde olduğunu belirten Akansoy, “Ahmet Ünsal ile ilgili görüşümüz çok nettir. CTP döneminde görevinden alınacak” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi