Solyalı’dan Töre’ye: “Elçi seçim propagandası yaparken hangi amaçla orada bulunuyordunuz?”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Ürün Solyalı Meclis'te yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Feyzioğlu'nun propaganda yaptığı sırada yanında bulunan Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin hangi amaçla orada olduğunu sordu.

Vadili’de “AK Parti propagandası” yaptığı iddia edilen görüntülerle tartışılan Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Feyzioğlu’nun propaganda yaptığı sırada yanında bulunan Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin bu duruma alet olamayacağını ifade eden CTP Milletvekili Ürün Solyalı, Töre’ye “Propaganda yapılırken hangi amaçla orada bulunuyordunuz?” sorularını yönlendirdi.

Solyalı, seçim faaliyetlerinin neye dayanarak yapıldığını sorguladığı konuşmasında, Meclis Başkanı’nın tarafsız olması gerektiğini belirterek, bu faaliyetler konusunda cevap istedi.

“MECLİS KÜRSÜSÜ AĞLAMA DUVARI DEĞİL, DÖVİZLE İLGİLİ ALINAN ÖNLEMLER NELERDİR?”
Fakirleşmenin devam ettiğini dile getiren Solyalı, Türkiye’deki seçimden sonra dövizin durumunun ne olacağının bilinmediğini söyledi. Kıbrıslı Türkleri korumak adına ne yapılacağını soran Solyalı, 26 aydır enflasyonun hep yukarı doğru grafik izlediğini ifade etti.

Alım gücünün büyütülemediği eleştirisinde bulunan Solyalı, 4 kişilik bir ailenin sadece temel gıdaya ulaşmak için 15 bin TL’ye ihtiyacı olduğunu belirtti. “Kürsünün ağlama kürsüsüne döndürülmesinden” vazgeçilmesini isteyen Solyalı, dövizle ilgili önlemin ne olduğunu sordu.

Ayda 100 kişinin çek yasağına girdiğini ifade eden Solyalı, en azından gümrüklerdeki döviz kurunun sabitlenmesini istedi. Market fobisinin tüm kesimlere sirayet ettiğini dile getiren Solyalı, Mal ve Hizmetler Yasası’nda verilen yetkilerin kullanılmasını istedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi