DAÜ ARAZİSİNE 5 YILDIZLI OTEL

Yönetim, üniversitenin kullanımında olan denize sıfır sosyal tesislerin olduğu bölgeye Kamu-Özel ortaklığında casino izinli 5 yıldızlı otel yapılması için kolları sıvadı. Ayrıca DAÜ’nün Kamu İhale Yasası kapsamından çıkarılması talep edildi.

Bugün Kıbrıs

BİR ACAYİP RAPOR
Rektör Aykut Hocanın imzalı 27 Mart 2023 tarihli “Tasarruf Tedbirleri Raporu”nda üniversiteyi içine düşürüldüğü mali krizden kurtarmanın yolları ortaya koyuldu. Raporda üniversite yıllıklarının ve tüm davetiyelerin dijitale dönmesi, Uçan Hocaların online eğitime geçmesi, burs ödemelerinin azaltılması, akademisyenlerin ders yükünün ağırlaştırılması, ek mesainin kaldırılması, hizmet alımlarının durdurulması gibi önlemler yer aldı.

“ÖN ÖDEMELİ” FORMAT
Raporun “Gelir Kalemlerinde Alınacak Önlemlere İlişkin Öneriler” kısmında ise
üniversitenin en değerli arazilerinden biri olan ve “Deniz tesisi ve Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezinin” bulunduğu alana ön ödemeli bir format ile yapılacak ihale sonucunda beş yıldızlı otel projesi yapılması yer aldı. Hocanın ayrıca DAÜ’nün Kamu İhale Yasası kapsamından kısmen veya tamamen çıkarılmasını talep etti.

DENİZE SIFIR OTEL
1 Şubat 2023 tarihli “Beş Yıldızlı Otel Projesi” ön fizibilite taslağında ise otel projesine ait bilgiler paylaşıldı. 42 bin metrekarelik alana 250-500 yatak kapasiteli otel için öngörülen inşaat maliyeti 20 milyon dolar olarak belirlendi. Kamu-Özel ortaklığı olacak yatırım için arazi 49 yıllığına özele kiralanacak. Yatırımcı 5 milyon dolarını peşinat olarak verecek ayrıca yılda bir üniversiteye belirli bir ücret ödeyecek.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi