Korkmazhan: “Sonuç alma noktasına gelen mücadele büyütülmek yerine berhava edildi!”

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan El-Sen eyleminin kaldırılması ile ilgili yaptığı açıklamada, “UBP-YDP-DP hükümeti ve AKSA’nın başaramadığını, CTP liderliği başarmış, büyüme potansiyeli olan bir mücadele baltalanmıştır” dedi.

HABER MERKEZİ

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, yaptığı yazılı açıklamada, Kamu İhale Yasası’nda yapılmak istenen değişiklik ile KIB-TEK’in yok oluşa terk edilmek, AKSA’nın ise tekel haline getirilmek istendiğini belirterek, “bunu engellemek için Genel Grev ve Meclis Boykotu ile en geniş toplumsal muhalefeti harekete geçirmek tek çıkış yoludur” dedi.

Sol Hareket Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, “Sanayi Holding’i parçalayıp kapattılar. Üreten bir toplumdan, bağımlı bir topluma dönüştürüldük. Su, özelleştirildi. Suyu yönetemiyor, daha pahalıya kullanıyoruz ve kendi kaynaklarımıza erişemiyoruz. Ercan Havalimanı’nı sattılar. KTHY’yi batırıp, ulaşımı özelleştirdiler. Bilet fiyatları uçmaya devam ediyor. Akaryakıtı özelleştirdiler. Fiyatlar her gün zamlanmaya devam ediyor. Telekomünikasyonu özelleştirdiler, iki şirketin insafına terk ettiler. Ülke de ne internet, ne telefon çalışıyor. Sağlığı özelleştirdiler, paranız yoksa sağlık hizmetlerinden gerektiği gibi yararlanamıyorsunuz. Eğitimi özelleştirdiler, kamusal eğitim bir haktı, tarih oldu” diyen Korkmazhan, Kamu İhale Yasası’nda yapılmak istenen değişiklik ile elektriği de özelleştirmek, kamu malı olan KIB-TEK’i AKSA’ya peşkeş çekmek istediklerini kaydetti. Yasanın geçmesi durumunda elektrik gibi önemli bir sektörün yönetiminin kaybedileceğine dikkat çeken Korkmazhan, Kıbrıslı Türklerin daha pahalı ve daha kirli elektrik kullanmaya mahkûm edileceğini kaydetti.

Bu güne kadar AKSA’ya verilen yıllık 28 milyon dolar kira bedeli ile yılda 3 tane elektrik santrali kurulabileceğini vurgulayan Korkmazhan, kamusal kaynakları şirketlere peşkeş çekmek yerine yatırıma dönüşmesi durumunda, KIB-TEK’in modernize edilip, ucuz, yeşil ve yenilenebilir enerji üretiminin hayat bulabileceğini vurguladı.

CTP liderliği yanlıştan geri dönmelidir.

UBP-YDP-DP hükümetinin ve AKSA’nın tüm çabalarına ve provokasyonlarına karşın, EL-SEN’in başlattığı mücadelenin sonuç alma noktasına geldiği bir nokta da, Genel Grev ve Meclis Boykotu ile en geniş toplumsal muhalefeti oluşturarak mücadeleyi büyütmek yerine mücadelenin berhava edildiğini kaydeden Korkmazhan, “CTP liderliğinin mücadelenin en kritik noktasında, “Ortak Akıl” ile oluşturulduğunu söylediği kamuoyuyla paylaşılan 4 maddelik metin, hiç bir şey hedeflemeyen, boş bir metindir” dedi.

“UBP-YDP-DP hükümeti ve AKSA’nın başaramadığını, CTP liderliği başarmış, büyüme potansiyeli olan bir mücadele baltalanmıştır” diyen Korkmazhan, “Şimdi ne yapacaksınız. Pazartesi kürsü muhalefeti ile yasanın geçmesini mi izleyeceksiniz?” diye sordu.
CTP liderliğini yanlıştan geri dönmeye ve toplumsal muhalefeti büyütme çabalarını her defasında baltalama çabalarına son vermeye çağıran Korkmazhan, Genel Grev ve Meclis Boykotu çağrısını yineledi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi