İŞGALE İSYAN ATEŞİ TEKNECİK’TE YANDI

Ankara’daki iktidarın güdümündeki Üst-El Hükümeti gemi azıya aldı. AKSA’nın elemanları dün akşam çevik kuvvet eşliğinde Teknecik Santraline girdi. El-Sen isyan ateşini yaktı.

Bugün Kıbrıs

AKSA KALKIŞMASI
Hükümetin kamu ihale yasasındaki değişiklikle AKSA’ya peşkeş çekmeye çalıştığı kuruma sahip çıkan El-Sen’in, arızaları gidermeme eylemini kırmak için özel sektörden hizmet alındı. Polis eşliğinde santrale giren AKSA teknisyenleri ve Kıb-Tek çalışanları karşı karşıya getirildi.

TEHLİKELİ GİRİŞİM
EL-SEN Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu, özel sektör şirket çalışanlarının yetkisiz müdahalesi ve ters bağlantı yapmaları sonucu Cengizköy’deki trafonun patladığını açıkladı. Kıb-Tek Lefkoşa Bölge Amiri Emin Topal Arıca ise yönetim tarafından kendisine yapılan baskılar sonucu görevinden istifa etti.

GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER
El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer ise “Geldikleri gibi gidecekler. Bu ateş her tarafa sıçrayacak, demedi demeyin. Bizden son uyarıdır. Anlayan anladı, anlamayana da bundan sonra bir şey anlatmayacağız” dedi. Cesurer tek bir çıkış yolu olduğunu vurgulayarak yasanın derhal geri çekilmesini istedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi