HÜKÜMETİ DÜŞÜRECEK MUHALEFET ARANIYOR

Genel greve gidilmediği için eleştirilen sendika başkanları Bugün Kıbrıs’a konuştu. Sendikalar bu mücadeleye öncülük edecek siyasi bir lidere, siyasi bir partiye ihtiyaç olduğunu söyledi.

BENGİHAN: ERDOĞAN’IN, AKP’NİN ADINI ANMIYORLAR
4 bin üye ile en fazla üyeye sahip olan kamuda örgütlü sendika KTAMS’ın başkanı Güven Bengihan, hiçbir sendikal mücadelenin siyasi partilerden kopuk sonuç alamayacağını belirtti. Bengihan, “Bu tepkiyi örgütleyecek ve yol haritasını çizmek için öncülük edecek bir CTP’ye ihtiyaç var” dedi. Mevcut muhalefetin, Erdoğan’ın ve AKP’nin adını ağzına almadan siyaset yapmaya çalıştığını belirten Bengihan, topluma güven vermediklerini ifade etti.

MAVİŞ: ÇEKİŞMEYİ KENARA BIRAKIP BİRLEŞELİM
Öğretmen sendikası KTÖS’ün genel sekreteri Burak Maviş ise “Hükümetin orada kaldığı her bir gün bu halka zarardır ve bu yüzden genel bir grevde hayatın durması gerekir” diyerek sendikaların kendi aralarında görüşmek üzere haftaya bir araya geleceklerini belirtti. Maviş, muhalefetin acilen ortaya çıkıp toplumun rahatsız olduğu konularda neler yapacağını net bir şekilde açıklaması gerektiğini ifade ederek çekişmeleri kenara bırakıp güçleri birleştirme çağrısı yaptı.

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi