TEHLİKELİ, KANLI, KİRLİ OYUN

Putin, “Tarihi bir an yaşıyoruz, 2. Dünya Savaşından bu yana en tehlikeli yıllarla karşı karşıyayız” dedi. Batıyı, Rusya’yı yok etmek, haritadan silmek istemekle suçladı.

HABER MERKEZİ

UKRAYNA YAPAY DEVLET
Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusların ve Ukraynalıların tek bir halkın parçası olduğu yönündeki uzun süredir devam eden iddiasını yineledi ve Ukrayna’yı “yapay bir devlet” olarak tanımladı. Batı’nın dünya meseleleri üzerindeki “tam egemenliğinin” artık sona erdiğini savundu.

ERDOĞAN’A YİNE ÖVGÜ
“Cumhurbaşkanı Erdoğan güçlü ve sağlam bir lider, Türk halkı, ekonomisi ve Türkiye’nin çıkarları doğrultusunda hareket ediyor” diyen Putin, “BM Güvenlik Konseyi’nin yapısının küresel çeşitliliği yansıtacak şekilde değiştirilmesini değerlendirmek gerekir” şeklinde konuştu.

246 GÜNLÜK SAVAŞIN BİLANÇOSU
Yaklaşık 8 aydır süren savaşta 14 bin sivil yaşamını yitirdi. Birleşmiş Milletler raporlarına göre Ukrayna nüfusunun üçte biri ülkeyi terk etti. Çok sayıda çocuk, kadın, yaşlı ve engelli mülteci son derece korunaksız halde hayatta kalma mücadelesi veriyor. Tecavüze uğrayan mağdurlar çoğalıyor.

Haberin detayları…
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’da nükleer silah kullanma niyetlerinin olmadığını söyledi. Dün bir forumda konuşan Putin, Batı’yı Rusya’yı ‘haritadan silmeye çalışmakla’ suçladı.

“Tarihi bir an yaşıyoruz” diyen Putin, dünyanın İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana “en tehlikeli” yıllarıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Putin, forumda yaptığı konuşmada ayrıca “Batı dünyayı yönetecek durumda değil, ama umutsuzca deniyor ve dünya halklarının çoğu bunu kabul edemez” değerlendirmesinde bulundu.

“Rusya Batı’ya meydan okumuyor, Rusya sadece var olma hakkını savunuyor” diyen Putin, Batılıları Rusya’yı yok etmek, haritadan silmek istemekle” suçladı.

Batı’nın jeopolitik amaçlarına ulaşmak için Rusya’yı daha savunmasız hale getirmeye çalıştığını söyleyen Putin, “Bunu başaramadılar ve asla başaramayacaklar” dedi.

Rusya Devlet Başkanı, Rusların ve Ukraynalıların tek bir halkın parçası olduğu yönündeki uzun süredir devam eden iddiasını yineledi ve Ukrayna’yı “yapay bir devlet” olarak tanımladı.

Ukrayna’nın karşılık verme kabiliyetini küçümsediği söylentisini reddeden Putin, “özel askeri operasyonun” planlandığı gibi ilerlediğini söyledi.

Putin ayrıca Batı yaptırımlarının yarattığı zorlukları kabul etti ancak Rusya’nın dış baskılara karşı dirençli olduğunu ve birlik içinde olduğunu savundu.

Konuşmasında “Cumhurbaşkanı Erdoğan güçlü ve sağlam bir lider, Türk halkı, ekonomisi ve Türkiye’nin çıkarları doğrultusunda hareket ediyor” diyen Putin, “BM Güvenlik Konseyi’nin yapısının küresel çeşitliliği yansıtacak şekilde değiştirilmesini değerlendirmek gerekir” şeklinde konuştu. (Ajanslar)

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi