KÜLLİYENİN TEMELİNİ ERDOĞAN ATACAK

Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar, 20 Temmuz’da Recep Tayyip Erdoğan’ın adaya geleceğini, külliyenin temelinin atılması için plan yapıldığını açıkladı.

HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar dün akşam katıldığı canlı yayında Mustafa Alkan’ın sorularını yanıtladı. Tatar’ın öne çıkan açıklamaları şunlar oldu:

– Maraş’ın iadesini kesinlikle kabul etmeyiz. 10-15 sonra Maraş bambaşka bir yer olacak. Maraş açılmıştır, Rumlar gelip denize giriyor.

– Egemen eşitlik ve eşit uluslararası statümüz kabul edilmeden masaya oturmam. Yoksa bu adamlar bizi zaman içinde hap gibi yutar.

– Prens Edward’a kuzeye geçmediği için ben tepki gösterdim, Filistin devlet başkanı Mahmut Abbas’a da Mevlüt Çavuşoğlu kuzeye geçmesini önerdi…

– Fuat Oktay Perşembe geliyor. 20 Temmuz’da da umarım Erdoğan gelecek. Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi (Külliye) ve parlamento binasının temel atma planı var. TC’nin takdiridir.

– Kudret Özersay’ı 4’lü hükümetten kopardım, hükümet programına iki devleti yazdım, Özersay da kabul etti. Aldım Kudret’i dışişleri bakanı yaptım.

– Ortam olsa, davet olsa başka ülkelere gideceğim ama Türkiye’nin büyükelçileri her toplantıda iki devletli tezimizi anlatıyor.

– Yıllarca UBP’de mücadele etmiş, başbakan olmuş, cumhurbaşkanı seçilmiş biriyim. Her zaman iki devleti savundum, UBP’nin politikası zaten bu.

– İki devletli tezi Türkiye’nin milli tezi yaptık. Kıbrıs Türk sağı için, milliyetçiler için bu büyük bir kazanımdır.

– 2 ayda, 28 ayda dünyaya kabul ettireceğim demedim. Önemli olan Türkiye’nin milli siyaseti olmasıdır. Bu yavaş yavaş bir yere gelecektir.

– Egemen eşitlik olmazsa, federasyon çatısı altında Türkiye ile anlaşma yapamayız.

– Türkiye ile ilişkilerde bir sıkıntım yok. Gerekli sevgi, saygı, hürmeti görüyoruz. Birtakım spekülasyonlar yapıldı onların doğru olmadığını zaman içerisinde tekrar göreceksiniz.

– Sucuoğlu neden istifa etti bilmiyorum. İstifa etmeseydi iş rayında gidecekti. Başka bir şey konuşamam.

– Kudret Özersay ‘jet krizinde’ hükümeti bozarım diye tehdit etti. Ünal Üstel’i mecbur görevden aldım. Ünal Bey ile bir derdim yok, o da bilir.

– O yasaların tekrar görüşülerek bir şekilde geçmesi lazım. İfade ve fikir özgürlüğünün engellenmesini asla istemem ama küfür ve hakaret meseleleri raydan çıkmıştır.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi