Erhürman: Üstel ile görüşmeyi meşru bulmuyorum

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, siyasi partilerin görüşmelerinin yetkili kurullar arasında olması gerektiğini belirterek, UBP Girne milletvekili Üstel'in Başbakanlığında kurulacak hükümeti de meşru bulmadığını vurguladı.

HABER MERKEZİ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, bu sabah Havadis Web TV’de Damla Dabis Özel’in programına konuk oldu. Erhürman, Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile görüşecek misiniz sorusu üzerine, CTP yetkili kurullarında henüz bu konunun görüşülmediğini ancak kendisinin UBP Başkanı Faiz Sucuoğlu dururken başka bir milletvekilinin başbakanlığında kurulacak hükümeti meşru bulmadığını defalarca tekrarladığını hatırlattı. Ana muhalefet lideri Erhürman, parti kurultayında yüzde 60 oy ile seçildikten sonra genel seçimlerde yüzde 40 oy ile 24 milletvekili çıkaran bir başkanın neden istenmediğinin halka açıklanması gerektiğini kaydetti.

Faiz Sucuoğlu’nun dün Meclis’te basına yaptığı açıklamalarda ‘Çarşamba UBP Parti Meclisi’nin toplanıp başbakan olacak milletvekilini belirleyeceğini’ söylediğini de anımsatan Tufan Erhürman, Ersin Tatar’ın çarşambayı neden beklemediğini, bu ani kararın sebebinin ne olduğunu da sordu.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, bunların açıklanmadan parti başkanının by-pass edilerek UBP Girne milletvekili Ünal Üstel’in başbakanlığında kurulacak bir hükümeti meşru bulmadığını vurguladı. Partiler arası görüşmelerin parti başkanları, genel sekreterleri ve MYK üyeleri arasında yapılması gerektiğini kaydeden Erhürman, nihai kararın CTP Parti Meclisi’ne ait olduğunu ancak UBP Girne milletvekili Üstel ile görüşmeyi meşru bulmadığını da dile getirdi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi