Hava Trafik Kontrolörlerinden sert tepki: “Bu nasıl bir rezalettir Özdemir Berova?”

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS) Başkanı Cem Kapısız, üç aydır bekleyen ek mesai ücretlerinin ödeneceği duyurusunda Maliye Bakanı Özdemir Berova’nın kendi adı ve imzasının yer almasına tepki gösterdi.

Bugün Kıbrıs

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS) Başkanı Cem Kapısız, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Maliye Bakanı Özdemir Berova’nın şubat ayı ek mesai ödemelerinin duyurusunda kendi adını ve imzasını kullanmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Kapısız, “Bu nasıl bir rezalettir Özdemir Berova? Yasaya rağmen 3 ay gecikerek ödeyeceğiniz ek mesainin duyurusunu yapıyorsunuz. Utanmadan sanki kendi cebinizden ödeyecekmiş gibi altına isminizi ve imzanızı atıp müjde üzerinden reklam yapıyorsunuz!!” ifadelerini kullandı.

Kapısız, Bakan Berova’nın devletin parasıyla yapılacak ödemeyi kişisel bir lütuf gibi sunmasını eleştirerek, “Bir kurumun başında oturduğunuzdan ve bu halkın parasını yönettiğinizden haberiniz yok mu sizin?” diye sordu.

“ÇALIŞANIN HAKKINI YİYORSUNUZ”
HTKS Başkanı, ek mesai ödemelerinin üç ay gecikmesi nedeniyle çalışanların mağdur olduğunu belirtti. Kapısız, “Bu nasıl bir gaflettir? Çalışanın hakkını yediğiniz için utanacağınıza kalkıp kendi reklamınızı yapmak nedir? Yazıklar olsun!!” diyerek sert tepki gösterdi.

Kapısız’ın paylaşımı şöyle:

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi