Dünya Sendikalar Federasyonu’na Kıbrıslı lider

Dünya Sendikalar Konfederasyonu'nun (DSF) Roma'da gerçekleştirilen 18. Kongresi’nde, Pambis Kiritsis Genel Sekreterlik görevine seçildi.

Dünya Sendikalar Konfederasyonu’nun (DSF) Roma’da gerçekleştirilen 18. Kongresi’ne 100 ülkeden 426 temsilci katıldı. Kongre 8 Mayıs’ta yeni yönetim organlarının seçimiyle tamamlandı.

PEO’nun eski Genel Sekreteri Pambis Kiritsis DSF’deki en üst düzey olan Genel Sekreterlik görevine seçildi.

Tüm kıtalardan 133 ülkeden 105 milyondan daha fazla üyesi olan yüzlerce sendikanın yer aldığı Dünya Sendikalar Federasyonu’nun 2000 yılından bu yana başkan yardımcılarından biri olarak uluslararası sendikal hareketin faaliyetlerine önemli katkılarda bulunan Pambis Kiritsis’in Genel Sekreterlik görevine seçilmesi tüm Kıbrıs için önemli bir onurdur ve ülkemizin küçük boyutuna rağmen, PEO’nun kurucu üyesi olduğu DSF içerisinde gördüğü takdir ve saygınlığı yansıtmaktadır.

Kongrede federasyonun 2017’de Güney Afrika’da gerçekleştirilen son kongresinden bu yana yaptığı çalışmaların değerlendirilmesinin yanı sıra, dünya çapında milyonlarca işçiyi temsil eden yüzlerce sınıf sendikasının faaliyetlerinde rehber olacak önceliklerin belirlenmesi de ele alındı. Uluslararası sınıf sendikacılığı hareketinin öncelikleri arasında toplu iş sözleşmelerinin korunması, insan onuruna yakışan yaşam koşullarını sağlayacak ücretler, güvenlik ve sağlık koşulları, emekçilerin mücadeleleriyle dayanışma yer aldı.

Dünya Sendikalar Federasyonu’nun Kongresi’ne Kıbrıs’tan PEO, KTAMS, DEV-İŞ, KOOP-SEN, KTÖS ve DAÜ-SEN katıldı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi