BKP’den CTP’ye: Parlamentoyu terk edin, sine-i millete dönün

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Merkez Yürütme Kurulu yaptığı değerlendirmede, var olan sorunların parlamentoda çözülemeyeceğini, konunun uluslararası alana taşınmasının şart olduğunu belirterek CTP'ye parlamentodan çekilme çağrısı yaptı.

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Merkez Yürütme Kurulu var olan sorunların parlamento yapısı içinde çözülemeyeceğinin tespitini yaparak, CTP’ye parlamentoyu terk ederek sine-i millete dönme çağrısında bulundu.

“Federal çözümü benimseyen federalist güçlerin bir çatı altında birleşmesi, demokrasi ve barış mücadelesinin sokakta verilmesi kaçınılmaz olmuştur” denilen BKP MYK açıklamasında, Ankara’daki AKP iktidarının müdahalelerinin sineye çekilmemesi talep edildi.

BKP MYK açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “AKP iktidarı bilinçli bir şekilde ülkede kaos yaratarak, yeni anayasa adı altında dikta bir yönetim kurma peşindedir. Konunun uluslararası alana taşınması şart olmuştur”

Türkiye’yi ekonomik ve siyasi alanda yıkıma sürükleyen Erdoğan iktidarının, aynı oyunları Kıbrıs’ta da sahneye sürdüğünü dile getiren BKP Merkez Yürütme Kurulu, ana hedefin, uygun bir zamanda Kuzey Kıbrıs’ın ilhak edilmesi olduğunu vurguladı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi