AKEL Merkez Komitesi’nden 2023 seçimleri için Mavroyannis çıktı

AKEL'in bugün toplanan Merkez Komite toplantısındaki oylamada, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Andreas Mavroyannis'in aday gösterilmesi lehine yüzde 60 oy çıktı.

Çeviri: Bugün Kıbrıs

AKEL’in merkez komitesi Andreas Mavroyannis’in 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylığı lehinde oy kullandı.

Eylül 2013’ten bu yana Kıbrıs sorununun baş müzakerecisi olan Mavroyannis, müzakerelerdeki gelişme eksikliğini gerekçe göstererek Nisan ayında istifa etmişti. Bugünkü toplantıda oyların yüzde 60’ını aldı.

AKEL’den yapılan açıklamaya göre, merkez komitesinin 98 üyesi gizli oy verme yöntemi ile oy kullandı.

Mavroyannis’in adaylığının netleşmesi için partinin 5 Haziran’da yapılacak olağanüstü kongresinde onaylanması gerekiyor.

Açıklamada, merkez komitenin niyetinin “dürüstlüğü ve değişim arayan siyasi güçlere ve Kıbrıs toplumunun geneline hitap etme becerisiyle tanınan bağımsız bir kişinin seçimi” olduğu belirtildi.

Mavroyannis’in zengin bir siyasi biyografiye ve uluslararası deneyime sahip olduğu da vurgulanan açıklamanın devamında, “Ülkeye diplomat ve müzakereci olarak hizmet ederken farklı cumhurbaşkanları ile işbirliği yaptı. Kıbrıs sorunu konusunda derin bir uzman ve Kıbrıs sorununa iki bölgeli, iki toplumlu federasyon temelinde bir an önce çözüm bulunması gerektiğine sarsılmaz bir şekilde bağlı” denildi.

Açıklamada, partinin merkez komitesinin Mavroyannis’in Hristofyas hükümeti sırasında Bakan Yardımcısı olarak görev yaptığı geçmiş idari deneyiminin yanı sıra 2012’deki AB Konseyi Kıbrıs Başkanlığı görevini nasıl ele aldığının da göz önünde bulundurulduğu belirtildi.

Kaynak: Cyprus Mail

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi