Pelekanos, Anastasiadis Tatar görüşmesini değerlendirdi

Güneydeki hükümetin Sözcüsü Marios Pelekanos, "Kıbrıs Türk tarafının uzlaşmazlığı iyimserliğe fazla yer bırakmıyor" dedi.

Güneydeki hükümetin Sözcüsü Marios Pelekanos, Kıbrıs Türk tarafının uzlaşmazlığının iyimserliğe fazla yer bırakmadığını, ancak hükümetin, çıkmazı ortadan kaldırma ve müzakereleri yeniden başlatma hedefine ulaşılıncaya kadar çabalarını sürdüreceğini ifade etti.

Kıbrıslı Rum lider Anastasiadis ile Kıbrıslı Türk lider Ersin Tatar arasında yedi ay sonra yapılan görüşmeye değinen Pelekanos, Kıbrıs Radyo Yayın Kurumu’na yaptığı açıklamada Kıbrıslı Türkler tarafından öne sürülen şeyin, yasadışı oluşumda eşit egemenlik haklarının tanınması için kabul edilemez bir tutum olduğunu belirtti.

BM Genel Sekreteri’nin özel elçi atanmasına değinen Pelekanos, Türk tarafının iki devlet arasında iyi komşuluk tedbirlerinin alınmasına ilişkin kabul edilemez bir görev tanımı talebinde bulunduğunu söyledi.

Kıbrıs Rum tarafının tutumunun, görev tanımlarının Güvenlik Konseyi kararlarına dayalı olarak önemli müzakerelerin yeniden başlatılmasına yönelik çalışmaya atıfta bulunması gerektiği yönünde olduğunu da sözlerine ekledi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi