TATAR HER ŞEYİ REDDEDİYOR

Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar, BM’nin 3’lü görüşme teklifini de reddetti. Hiçbir öneriyi hiçbir yakınlaşmayı kabul etmeyen Tatar, inatla kendi toplumuna kulak asmıyor.

Bugün Kıbrıs

YALNIZLAŞAN KIBRISLI TÜRKLER
Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin Kıbrıs özel elçisi Maria Holguin Cuellar’ın dünkü liderler görüşmesinden yeni bir şey çıkmadı. Tatar, Türkiye’nin tezlerini tekrarladı, BM parametrelerinin dışında bir çözümü savunmaya devam etti. “Ortak zemin yoksa toplantı ya da başka bir müzakere süreci başlatmanın da anlamı yok. Bizi bağlayan şey devletimizdir ve Türkiye ile olan ilişkilerimizdir” dedi.

RUM LİDERİN ELİ GÜÇLENDİ
Hristodulidis federal çözümü savunmaya, müzakerelerin hemen başlaması gerektiğini söylemeye devam etti. Güneyin hükümet sözcüsü Konstantinos Letymbiotis yaptığı açıklamada, “Şu anda önemli olan diplomasinin işlemesine izin vermektir. Söyleyebileceğimiz tek şey, önümüzdeki altı ay içinde müzakerelere mümkün olan en kısa sürede devam etmeyi umduğumuzdur” dedi.

HOLGUİN’DEN ÖNEMLİ MESAJ
Liderlerle yaptığı görüşmeleri ‘yapıcı’ olarak değerlendiren Holguin Cuellar, “Tatar tutumunu yineledi. Ben de uluslararası yetkililerle yaptığım görüşmeler hakkında kendisine bilgi verdim ve hepsinin Kıbrıs sorununa kalıcı bir çözümü desteklediğini belirttim. Müzakerelerin yeniden başlaması için ortak bir zemin bulmak artık her iki liderin elinde. Adada tanıştığım herkes ilerlemek istiyor” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi