İsviçre, hayvanlar üzerinde yapılan deneylerin yasaklanması için referanduma gitti

İsviçre’de halk, hayvanlar üzerinde yapılan deneylerin yasaklanması için referanduma gitti, sandık çıkış anketine göre, oy verenlerin yüzde 79’u referandumda “hayır” oyu vererek, hayvan deneylerini destekledi.

İsviçre’de halk, hayvan hakları savunucularının gerekli desteği toplamasının ardından hayvanlar üzerinde yapılan deneylerin yasaklanması için referanduma gitti. Ülkenin devlet yayıncısı İsviçre Radyo ve Televizyonu (SRF) tarafından yapılan sandık çıkış anketine göre, oy verenlerin yüzde 79’u referandumda “hayır” oyu vererek, hayvan deneylerini destekledi.

Sputnik’in aktardığına göre, oy verenlerin yüzde 21’i ise söz konusu deneylerin yasaklanması yönünde oy kullandı. Referandumda oyların çoğu posta yoluyla kullanılırken, nihai sonuçların ilerleyen saatlerde açıklanması bekleniyor.

Halkın bir kısmı hayvanlar üzerindeki deneylerin yasaklanmasının önemli ilaç ve aşıların ithalatını engelleyeceğini, bir kısmı ise araştırmacıların ilaçları ve kimyasalları test etmek için hayvanları kullanmadan yeni yöntemler geliştirebileceklerini savunuyor.

İlaç sektörüne ev sahipliği yapan ülkede, İlaç devleri Roche ve Novartis, yeni ilaçlar geliştirmek için hayvan testlerinin gerekli olduğunu ifade etti.

İsviçre’deki hükümet istatistiklerine göre, 2020’de 550 binden fazla hayvan laboratuvar deneylerinde öldü. Deneyler kapsamında 400 bin fare ve sıçan, yaklaşık 4 bin 600 köpek, bin 500 kedi, bin 600 at, çok sayıda primat, inek, domuz, balık ve kuş telef oldu.

Kaynak İleri Haber

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi